Home / Sanatate / Doctor Nova, sfaturi pentru îngrijirea pielii iarna

Doctor Nova, sfaturi pentru îngrijirea pielii iarna

Distribuie

Oamenii spun că iarna pielea lor este mai uscată, aproape deshidratată, îşi pierde flexibilitatea, se crapă şi intervine starea continuă de mâncărime şi disconfort prin senzaţia de strângere. Specialiştii spun că pentru a-şi recăpăta starea, pielea are nevoie de umiditate pentru a rămâne netedă şi catifelată, mai ales că senzaţia de piele uscată este valabilă atât pentru ten, cât şi pentru corp. Apa fierbinte, cremele cu glicerină, uleiurile din avocado, unturile de corp şi mănuşile sunt importante şi necesare în sezonul rece.

Doctor Nova recomandă

Doctor Nova de la Centrul Medical Nova Vita oferă oamenilor câteva recomandări şi sfaturi preţioase pentru o piele catifelată. Astfel, avem nevoie de produse care să conţină ulei, şi nu apă, deoarece acesta acţionează ca un strat protector împotriva frigului şi menţine o hidratare de durată. Cele mai benefice uleiuri pentru piele în sezonul rece sunt cel de avocado, de migdale, de primula sau mineral. Se recomandă cremele care conţin glicerină. Pielea mâinilor este mai subţire decât cea de pe alte părţi ale corpului. De asemenea, are mai puţine glande sebacee. Acest lucru înseamnă că este mai greu să menţii o piele a mâinilor hidratată, mai ales în sezonul rece. Doctor Nova mai spune că o îngrijire necorespunzătoare a mâinilor poate provoca mâncărimi ori iritaţii. De aceea, mănuşile trebuie să fie mereu la îndemână. Oamenii trebuie să se protejeze de vântul aspru si de temperaturile scăzute. Aerul rece şi uscat de iarnă este una dintre cele mai comune cauze ale pielii feţei uscate. În general, pielea este cea mai uscată în timpul iernii, când temperaturile şi nivelul de umiditate se prăbuşesc. Specialiştii mai spun că dacă niciuna dintre aceste metode nu ajută, atunci oamenii ar trebui să se adreseze unui medic dermatolog pentru investigaţii amănunţite.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.