Început de an cu un sigur caz de gripă la Târgu-Mureş Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 74 Vizualizări

Început de an cu un sigur caz de gripă la Târgu-Mureş

Începutul de an a debutat la Târgu-Mureş cu peste 1.800 de viroze respiratorii, înregistrându-se primul caz de gripă din acest sezon, la o pacientă în vârstă de 75 de ani. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş anunţă că unitatea a administrat 8.000 de doze de vaccin antigripal, respectiv 50 % din cantitatea repartizată.

Jumătate de doze de vaccin consumate

Dacă în alte oraşe din ţară s-au înregistrat zeci de cazuri de gripă, iar dozele de vaccin aproape s-au epuizat, în judeţul Mureş situaţia se prezintă mai bine. „În săptămâna 30 decembrie 2013 – 5 ianuarie 2014 – ultima situaţie statistică  raportată  de către medicii de familie din judeţul Mureş – au fost înregistrate 1.836 cazuri de viroze respiratorii şi 839 cazuri de pneumonie; în uşoară  creştere faţă  de săptămâna precedentă, 1.716 viroze şi 670 pneumonii. De asemenea, în ultima săptămână, în judeţul Mureş s-a înregistrat primul caz de gripă din acest sezon: gripa umana A/H3, la o pacientă în vârstă de 75 de ani. Bolnava este internată la Clinica de Boli Infecţioase din Târgu-Mureş, iar  evoluţia este  favorabilă. Vaccinul antigripal a fost distribuit prin Direcţia de Sănătate Publică Mureş, iar din raportările statistice reiese că au fost administrate 8.000 de doze de vaccin antigripal, respectiv 50 % din cantitatea repartizată”, a transmis dr. Gabriela Uifălean, purtător de cuvânt al DSP Mureş.

Copiii, vârstnicii, femeile însărcinate şi persoanele cu afecţiuni cronice sunt cei mai vulnerabili în faţa virusului gripal şi a complicaţiilor cauzate de el. Pentru a preveni apariţia virozelor respiratorii, oamenii ar trebui să ţină cont de câteva sfaturi şi măsuri de prevenire. Astfel, alimentaţia bogată în vitamine şi minerale (fructe şi legume proaspete), respectarea regulilor de igienă personală, spălarea frecventă a mâinilor mai ales după suflarea nasului şi contactul cu persoane bolnave, aerisirea frecventă a încăperilor şi evitarea aglomerărilor şi a contactului cu persoanele bolnave. Specialiştii mai spun că o altă metodă eficientă de evitare a gripei este cura cu plante cu efect stimulant asupra imunităţii, dar şi lichidele cu ajutorul cărora se vor elimina substanţele nefolositoare din organism.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE