„Insulele de calmare” şi vopseaua buclucaşă Editorial
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 267 Vizualizări

„Insulele de calmare” şi vopseaua buclucaşă

Consemnam, în ediţia cotidianului „Zi de Zi” din 21 noiembrie 2013, o ştire pozitivă despre Drumul Naţional 15 care face legătura între Târgu-Mureş şi Reghin, investiţie care la un moment dat a generat destul de multă tensiune în rândul conducătorilor auto. Aceştia erau nemulţumiţi de faptul că pe unele tronsoane drumul era îngustat de constructori nepermis de mult, iar bordurile puţin prea înalte reprezentau un pericol pentru traficul rutier.

După „n” demersuri şi petiţii, problema a fost rezolvată şi lucrurile păreau că să se îndreaptă spre calea cea bună, mai ales că pe mai multe porţiuni unde s-a considerat că este nevoie de reducerea vitezei s-a decis realizarea unor „insule de calmare”. La acţiunea de atunci de semnalizare şi presemnalizare a „insulelor de calmare” au participat, printre alţii, Corneliu Grosu – prefectul judeţului Mureş, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Mureş, Serviciului Rutier, Companiei de Drumuri Naţionale şi constructorului. Cu toţii au căzut de acord că menţinerea construcţiilor respective va avea ca efect reducerea numărului de accidente.

Cu câteva seri în urmă, m-am întors de la Reghin, în calitate de pasager, şi am constatat, neplăcut surprins, că ceea ce în cursul zilei poate salva viaţa participanţilor la trafic, la lăsarea întunericului o poate curma. Cum? Simplu! Vopseaua utilizată la indicatoarele de semnalizare a „insuliţelor” nu e reflectorizantă, ca să fie vizibilă şi pe timp de seară sau de noapte, ca să nu mai vorbim de ceaţă, ci pare a fi un produs ordinar, aproape invizibil, numai bun de spoit pereţii unui apartament.

Ca atare, cotidianul „Zi de Zi” solicită oficialităţilor prezente la inaugurarea din 21 noiembrie 2013 să organizeze urgent o întâlnire de lucru în acelaşi loc, însă seara, pentru a constata pericolul pe care respectivele indicatoare îl reprezintă pentru participanţii la trafic.

Până nu e prea târziu şi nu se consumă vreo dramă cu pierderi de vieţi omeneşti…

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Ar trebui cei care le-au conceput sa fie fortati pe timp de ceata.noaptea,sa circule un Km innainte si unul innapoi in zona acestora,timp de o noapte intreaga,sa se sature de ele.Le consider o porcarie specifica drumarilor romani.

  • eu personal am vazut pana acum 3 masini in sant in dreptul acestor „insulite” … nu vad eficienta, pana acum doar au produs accidente.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE