Home / Cultură / Maraton de lectură de ziua lui Eminescu

Maraton de lectură de ziua lui Eminescu

Distribuie

 

O zi întreagă dedicată lecturii şi cărţilor. Specialişti, autori şi iubitori de lectură, de poezie, de carte sunt aşteptaţi să le citească târgumureşenilor şi celor dragi într-o atmosferă propice şi într-o zi de mare sărbătoare naţională. Fundaţia Studium, Rotaract Club Téka, Teatrul Naţional Târgu-Mureş, Biblioteca Teleki-Bolyai şi Cluburile Rotaract Târgu-Mureş organizează miercuri, 15 ianuarie, în Zanza Cafe, Maratonul de lectură – „Citeşte-le târgumureşenilor!”, un eveniment care are loc cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, data naşterii marelui poet Mihai Eminescu.

Iubitorii de carte, aşteptaţi la Maraton

Autori de cărţi, personalităţi ale vieţii publice târgumureşene, părinţi, bunici şi copii sunt aşteptaţi la Maratonul de lectură pentru a le citi celor dragi din volumele puse la dispoziţie de către organizatori sau din propriile cărţi, cu condiţia ca autorii acestor cărţi să fie mureşeni. „La Maratonul de Lectură „Citeşte-le târgumureşenilor!” sunt invitaţi şi aşteptaţi şi autorii cărţilor din care se va citi, dar şi personalităţi ale vieţii publice târgumureşene, pentru a da un exemplu copiilor, adolescenţilor şi tinerilor de a nu abandona lectura. Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, care se sărbătoreşte pe 15 ianuarie, data naşterii poetului Mihai Eminescu. Pentru a alege ora la care doriţi să citiţi, vă puteţi înscrie prin e-mail la adresa citeste.mures@gmail.com. Maratonul de lectură „Citeşte-le târgumureşenilor!” se va transmite online pe Facebook. Cititul nu e numai pentru şoricei de bibliotecă, e pentru oameni vii, coloraţi, pasionaţi şi curioşi”, transmit organizatorii.

În fiecare an, la data de 15 ianuarie, îl celebrăm pe Mihai Eminescu, cel mai mare poet român. Această zi este un prilej de reflecţie asupra culturii române şi a proiectelor culturale de interes naţional. Astfel, în ţară se organizează evenimente de comemorare şi ceremonii speciale, iar oamenii se opresc asupra marilor bogăţii pe care ni le-a lăsat Eminescu şi îşi dedică puţin timp lecturii.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Incendiu într-o benzinărie din Târgu Mureș

Distribuie Pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș au intervenit marți după-masă, 26 martie, pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.