Proiectul „Tineri pentru tineri” continuă Invatamant
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 126 Vizualizări

Proiectul „Tineri pentru tineri” continuă

Organizatorii proiectului „Tineri pentru tineri”, care are ca scop informarea elevilor asupra principalelor aspecte legate de siguranţa copiilor, au susţinut miercuri, 8 ianuarie, respectiv joi, 9 ianuarie, activităţi în cadrul Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” din Târgu-Mureş, unde elevi ai claselor 0-IV au fost informaţi, prin intermediul unor metode didactice specifice vârstei, cu privire la drepturile copiilor şi siguranţa acestora personală şi patrimonială.

Lecţii utile de viaţă

Totodată, s-au discutat aspecte referitoare la siguranţa pe internet şi cele legate de dispariţiile de minori. „În acest context, copiii au fost învăţaţi cum să se protejeze împotriva furturilor şi a agresiunilor de orice natură, ce măsuri trebuie să adopte pentru a nu cădea victime ale infracţionalităţii desfăşurate prin intermediul mediului virtual şi care este comportamentul adecvat prevenirii dispariţiilor. De asemenea, aceştia au fost informaţi cu privire la drepturile şi responsabilităţile ce le revin. În perioada următoare, studenţii implicaţi în proiect vor susţine o serie de lecţii-simulare sub observaţia formatorilor, urmând ca ulterior să desfăşoare activităţile propriu-zise cu elevii din clasele selectate, în cursul lunilor februarie şi martie”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Mureş.

Activităţi cu peste 500 de copii

Proiectul „Tineri pentru tineri” se află în cea de-a doua fază, în care studenţii au fost repartizaţi pe şcoli şi clase urmând să deruleze activităţi cu peste 500 de copii din clasele 0-IV din zece şcoli târgumureşene, până la finalul anului şcolar 2013-2014. Formatorii studenţilor implicaţi în proiect au fost poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, respectiv comisar Gabriela Stoica, inspector Lucian Tătar şi agent principal Ana-Maria Ciui, din partea Organizaţiei Salvaţi Copiii – psiholog Alina Schenk şi asistent univ. drd. Andrei Cotruş – reprezentant al Facultăţii de Psihologie din cadrul Universităţii „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureş.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE