Home / Invatamant / Proiectul „Tineri pentru tineri” continuă

Notice: Trying to get property of non-object in /home/zideziro/public_html/wp-content/themes/sahifa v5.5.3/framework/parts/post-head.php on line 69

Proiectul „Tineri pentru tineri” continuă

Organizatorii proiectului „Tineri pentru tineri”, care are ca scop informarea elevilor asupra principalelor aspecte legate de siguranţa copiilor, au susţinut miercuri, 8 ianuarie, respectiv joi, 9 ianuarie, activităţi în cadrul Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” din Târgu-Mureş, unde elevi ai claselor 0-IV au fost informaţi, prin intermediul unor metode didactice specifice vârstei, cu privire la drepturile copiilor şi siguranţa acestora personală şi patrimonială.

Lecţii utile de viaţă

Totodată, s-au discutat aspecte referitoare la siguranţa pe internet şi cele legate de dispariţiile de minori. „În acest context, copiii au fost învăţaţi cum să se protejeze împotriva furturilor şi a agresiunilor de orice natură, ce măsuri trebuie să adopte pentru a nu cădea victime ale infracţionalităţii desfăşurate prin intermediul mediului virtual şi care este comportamentul adecvat prevenirii dispariţiilor. De asemenea, aceştia au fost informaţi cu privire la drepturile şi responsabilităţile ce le revin. În perioada următoare, studenţii implicaţi în proiect vor susţine o serie de lecţii-simulare sub observaţia formatorilor, urmând ca ulterior să desfăşoare activităţile propriu-zise cu elevii din clasele selectate, în cursul lunilor februarie şi martie”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Mureş.

Activităţi cu peste 500 de copii

Proiectul „Tineri pentru tineri” se află în cea de-a doua fază, în care studenţii au fost repartizaţi pe şcoli şi clase urmând să deruleze activităţi cu peste 500 de copii din clasele 0-IV din zece şcoli târgumureşene, până la finalul anului şcolar 2013-2014. Formatorii studenţilor implicaţi în proiect au fost poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, respectiv comisar Gabriela Stoica, inspector Lucian Tătar şi agent principal Ana-Maria Ciui, din partea Organizaţiei Salvaţi Copiii – psiholog Alina Schenk şi asistent univ. drd. Andrei Cotruş – reprezentant al Facultăţii de Psihologie din cadrul Universităţii „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureş.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Interviuri cu șefii de promoție din Mureș. Dalia Maria Khabour, atrasă de Medicina Militară

Cotidianul Zi de Zi vă propune un serial de prezentare a șefilor de promoție ai …