FOTO: BC Mureş-CSU Asesoft 75-73, o victorie de palmares BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 128 Vizualizări

FOTO: BC Mureş-CSU Asesoft 75-73, o victorie de palmares

În ultimul meci din cadrul returului sferturilor de finală ale Cupei României la baschet masculin, BC Mureş Târgu-Mureş a învins luni seara pe teren propriu cu scorul de 75-73 (16-17, 22-14, 22-25, 15-17) campioana României, CSU Asesoft Ploieşti. A fost mai mult o victorie de moral şi de palmares pentru echipa mureşeană, deoarece nimeni nu se mai aştepta ca rezultatul din partida tur, 102-69 să mai poată fi întors în vederea calificării în Final Four. Fără coordonatorul Martinic, accidentat, înlocuit prin revenirea lui Gediminas Navickas, care a putut deja evolua şi cu Ivanovic revenit după ce a lipsit în partida tur, mureşenii au fost dominaţi în primul sfert, în care s-au apropiat doar spre finalul său. Au reuşit să treacă în avantaj spre sfârşitul celui secund, intrând la vestiare cu 38-31.

Echilibru şi victorie obţinută în ultimul minut

La reluare, jocul a fost foarte echilibrat, dar elevii lui Sekulovic s-au menţinut permanent în avantaj, cea mai mare diferenţă fiind însă de 12 puncte. Cu cea de 33 obţinută în partida de la Ploieşti, prahovenii nu au fost parcă suficient motivaţi, dar au reuşit totuşi să se apropie în mai multe rânduri ameninţător. Au reuşit chiar egalarea spre finalul ultimei părţi şi în ultimul minut s-a intrat la egalitate 70. Se miza acum doar pe o victorie pentru palmaresul întâlnirilor directe, 24-6 în acest moment. Bojan Popovic reuşeşte un coş de 3 puncte şi a adus din nou în avantaj echipa ploieşteană. A replicat însă imediat Ivan Jelenic şi era 73-73. Cu 18,4 secunde înaintea finalului, cu ambele echipe în penalizare, Navickas a fost faultat. A transformat ambele libere, iar Burlacu a trimis un air ball în tentativa de a obţine trei puncte şi victoria, în penultima secundă. Este o victorie totuşi importantă, una de moral, după un meci în care mureşenii au câştigat doar unul din cele patru sferturi. Peste o lună, cele două se vor întâlni tot la Târgu-Mureş, în etapa a V-a a returului, unde o victorie ar fi mult mai valoroasă.

Marcatori:

BC Mureş: Jelenic 17 (3×3), Mladenovic 13, Navickas 12 (1), Peciukas 8 (1), Brown 8, Ivanovic 6 (2), Jucan 6, Păltinişanu 5. Au mai evoluat Lupusavei şi Steff.

CSU Asesoft: Lee 27, Burlacu 14 (3), Popovic 8 (2), Mohammed 7, Adamovic 6 (1), Tica 5, Guţoaia 4, Krapic 1.

FOTO: Miruna OBRAZ

[zizigallery id=1050]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE