Home / Politic / Ciprian Dobre ar fi vrut liste comune pentru europarlamentare

Ciprian Dobre ar fi vrut liste comune pentru europarlamentare

Distribuie

Vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ciprian Dobre, liderul filialei PNL Mureş, a declarat luni, 13 ianuarie, pentru Agerpres, că participarea pe o listă comună la alegerile pentru Parlamentul European, din primăvară, ar fi fost un “câştig categoric” pentru formaţiunile din cadrul Uniunii Social Liberale (USL). “Din punctul meu de vedere, ar fi fost un câştig categoric dacă PNL şi PSD – USL – mergea pe liste comune la alegerile europarlamentare. Unu, nu am fi avut nici măcar izolat probleme în USL, doi, ar fi fost o decizie care ar fi putut lăsa calea destul de degajată în ceea ce priveşte problemele mari. Dacă vom fi măcinaţi că într-o comună, într-un oraş la nivel de ţară, doi sau trei oameni nu se înţeleg, iarăşi va trebui să încercăm să îi împăcăm. Nu, cred că soluţia cea mai bună ar fi fost un proiect politic comun, liste comune la europarlamentare”, a declarat Dobre, după anunţul liderilor USL că Uniunea a hotărât să aibă un program politic comun, însă social-democraţii şi liberalii vor candida pe liste separate.

Totodată, Ciprian Dobre a afirmat că declararea ca neconstituţională a Legii descentralizării în unanimitate de către judecătorii Curţii Constituţionale nu mai lasă loc de comentarii şi că acest lucru nu este o tragedie. “E foarte greu să vii înainte de motivare să formulezi un punct de vedere juridic, însă declararea ca neconstituţională a legii cu unanimitate cred că nu mai dă loc de comentarii. La problema de patrimoniu, la anexe, şi din punctul nostru de vedere cred că se putea face mai bine, adică mai atent. Nu e o tragedie (declararea legii ca neconstituţională – n.r.) de aceea există CCR. Nimeni nu e supărat pe CCR că pe lege, cu argumente juridice, s-a desfiinţat o lege. Accepţi, că nu e concurs. Problema e că în ultimii cinci ani deciziile politice importante veneau cu cinci la patru (din voturi în CCR – n.r.)”, a susţinut Ciprian Dobre.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Claudiu Maior (PSD), venit de 540 lei/lună, doar din indemnizația de consilier local, în ultimii doi ani declarați

Distribuie Fostul viceprimar Claudiu Maior, în prezent consilier local în Consiliul Local Târgu Mureș, a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.