Meszaros Kata, campioana de la Nova Vita Recomandări zi de zi
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 612 Vizualizări

Meszaros Kata, campioana de la Nova Vita

Cotidianul “Zi de Zi” vă propune un miniserial de prezentare a sportivilor şi antrenorilor originari din judeţul Mureş, a căror activitate a fost omisă, din cvarii motive, de organizatorii ediţiei din 2013 a Galei Sportului Mureşean. Întrucât din ierarhia premiată în luna decembrie de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Mureş lipsesc numeroase nume care ar fi fost îndreptăţite de rezultatele din 2013 să aspire la o clasare în elita sportului mureşean, ne facem datoria de onoare faţă de cei care au trudit pentru a înregistra performanţe naţionale şi internaţionale. Persoanele care doresc să facă propuneri de sportivi şi antrenori de excepţie care au făcut în anul 2013 cinste sportului mureşean sunt rugate să ne contacteze la adresa de e-mail redactia@zi-de-zi.ro sau la numerele de telefon 0757-036-968 (Alex Toth) şi 0759-022.321 (Mihai Vereş).

Episodul de astăzi este dedicat pivotului Meszaros Kata, sportivă legitimată în prezent la divizionara A de baschet feminin Nova Vita Târgu-Mureş. În vârstă de 23 de ani, baschetbalista a câştigat în anul 2013, cu formaţia U Cluj, titlul de vicecampioană naţională la U 23, iar de-a lungul anilor a cucerit cinci medalii la campionatele naţionale, dintre care una de aur.

Reporter: La ce vârstă te-ai apucat de baschet şi de ce ai ales acest sport?

Meszaros Kata: La 12 ani am început baschetul la Târgu-Mureş, după care după o lună m-a luat echipa de la Cluj Napoca. Am ales baschetul fiindcă mi-a plăcut foarte, foarte mult şi deja la 13 ani eram destul de înaltă, plus că şi fratele meu şi tatăl meu au făcut baschet.

Rep.: Care a fost prima echipă la care ai evoluat şi cât timp?

M.K.: La13 am jucat pentru echipa şcolii, apoi am început să evoluez la junioare 3 pentru echipa Mureşului, timp de cinci luni, după care m-a văzut Clujul şi am plecat să joc acolo. La 14 ani am ajuns la Cluj, unde am jucat patru ani la junioare după care la 18 am ajuns la echipa mare de la U Cluj.

Rep: Ai în palmares un titlu de vicecampioană naţională la U 23. Ce înseamnă pentru tine această performanţă?

M.K.: Pentru mine înseamnă foarte mult titlul de vicecampioană de la U 23 obţinut în mai 2013 cu echipa din Cluj. A fost o experienţă plăcută, dar cu U Cluj am mai avut rezultate de acest gen şi în anii trecuţi.

Rep.: Povesteşte te rog despre palmaresul tău. Ce medalii naţionale ai câştigat de-a lungul timpului?

M.K.: Am în palmares o medalie de aur, trei de argint şi una de bronz la diverse campionate naţionale, toate obţinute cu echipa din Cluj. De asemenea, în anul 2007, am obţinut cu echipa naţională a României locul 5 la Europenele din Finlanda.

Rep.: Cum a fost trecerea la echipa de senioare?

M.K.: A fost foarte grea trecerea de la echipa de junioare la senioare fiindcă este total altfel. Fetele erau mult mai mari decât mine, dar mi-a plăcut fiindcă ştiam că am multe de învăţat de la ele, plus că am avut un antrenor sârb, Peca Vasic, care este un antrenor foarte bun, care m-a ajutat foarte mult în carieră. De asemenea, l-am avut antrenor secund pe Călin Pop care m-a dus la Cluj şi care mi-a fost ca al doilea tată dacă se poate zice aşa.

Rep.. Cum a fost anul sportiv 2013 pentru tine?

M.K.: Anul 2013 a fost unul foarte bun pentru mine, până în mai la Cluj, după care din septembrie am început cu echipa Nova Vita din Târgu-Mureş unde am jucat foarte mult, doar că a apărut o accidentare nedorită la picior din cauza căreia am stat departe de teren din noiembrie până în momentul de faţă.

Rep.: Pe ce post evoluezi şi ce înălţime ai?

M.K.: Evoluez pe postul 5, adică pivot, şi am 1.88 metri înălţime.

Rep.: Ce îţi doresti din punct de vedere sportiv de la anul 2014?

M.K.: Îmi doresc să facem o figură bună în retur, să joc cât mai mult şi să mă fac bine în totalitate ca să pot să-mi ajut echipa, iar după ce se termină sezonul, adică în luna aprilie, încă nu ştiu, nu m-am decis.

Rep.: Care e visul tău de baschetbalistă?

M.K.: Visul meu este să evoluez într-un campionat din afara ţării, am mai avut oferte din altă ţară doar că am considerat atunci că sunt prea tânără pentru a merge în străinătate.

Rep.: Ce înseamnă pentru tine baschetul?

M.K.: Pentru mine baschetul înseamna tot… munca mea, dacă aş putea zice viaţa mea fiindcă practic acest sport deja de 11 ani… aproape jumătate din viaţa mea…

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE