Ministrul Sănătăţii, scrisoare către Consiliul Judeţean Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 98 Vizualizări

Ministrul Sănătăţii, scrisoare către Consiliul Judeţean

Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii, a elaborat o scrisoare către preşedinţii de Consilii Judeţene prin intermediul căreia le solicită să vină în sprijinul unităţilor sanitare care se confruntă cu dificultăţi de organizare şi asigurare a unor condiţii optime de curăţenie. Anunţul a fost făcut duminică, 12 ianuarie, pe site-ul Ministerului Sănătăţii. Astfel, în perioada 1 martie-31 mai ministrul va realiza un control tematic în toate spitalele publice din România, urmând ca rezultatele să fie prezentate la sfârşitul lunii iunie.

Respect pentru pacienţi, în primul rând

Potrivit Ministerului Sănătăţii, aceste controale au scopul de a impulsiona managerii de spitale de a aplica corect prevederile legilor sanitare şi de a efectua activităţi pentru care este nevoie, în primul rând, de respect pentru pacienţi.

„Stimate domnule preşedinte,

În acord cu necesitatea ca pacienţii şi cetăţenii români să beneficieze de servicii medicale la standarde optime de calitate, este de datoria noastră, ca autorităţi centrale şi locale, să luăm toate măsurile pentru asigurarea celor mai bune condiţii de organizare şi desfăşurare a activităţii medicale în toate unităţile sanitare, indiferent de modul de subordonare a acestora. Un domeniu concret care trebuie avut permanent în atenţie, de la care nu putem face nici cel mai mic rabat, este acela al menţinerii unei stări optime de curăţenie, fără de care calitatea actului medical poate fi periclitată. În acest context, Ministerul Sănătăţii, în colaborare directă şi permanentă cu reprezentanţii autorităţilor locale, va declanşa o amplă acţiune prin care îşi propune să formeze atitudini clare şi ferme pentru realizarea, menţinerea şi întreţinerea unei curăţenii ireproşabile în toate componentele unităţilor sanitare. Exemplele negative semnalate în ultima perioadă în mass-media reprezintă un semnal deosebit de serios pentru noi, autorităţi centrale şi locale, drept pentru care nerespectarea regulilor de igienă trebuie combătută şi sancţionată cu exigenţă, astfel încât actul medical să poată fi desfăşurat în cele mai bune condiţii. Impunerea aplicării şi respectării regulilor şi normelor  de curăţenie şi dezinfecţie în unităţile sanitare este obligaţia conducerii unităţii sanitare. Controlul exigent şi monitorizarea modului de respectare a acestora este obligaţia noastră. O acţiune de anvergură va fi declanşată începând cu 1 martie 2014 cu scopul ducerii la îndeplinire a obiectivelor şi acţiunilor din cadrul programelor privind efectuarea curăţeniei, dezinfecţiei, dezinsecţiei şi deratizării în spitale, precum şi pentru asigurarea, în cantităţi suficiente, a materialelor şi produselor destinate acestor activităţi. În acest scop, vă propun şi, totodată, vă adresez rugămintea de susţine demersurile Ministerului Sănătăţii prin asigurarea colaborării dintre structura de specialitate a Consiliului Judeţean şi Direcţia de Sănătate Publică din judeţ.

Stimate domnule preşedinte,

Având convingerea că eforturile noastre comune vor avea rezultatul scontat şi că ordinea şi curăţenia vor deveni prezenţe constante în instituţiile sanitare, vă asigurăm de dorinţa noastră permanentă de colaborare spre binele pacienţilor.

Cu deosebită stimă,

Ministru

Eugen Nicolăescu”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE