Calendarul olimpiadelor dezbătut de profesorii de franceză Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 101 Vizualizări

Calendarul olimpiadelor dezbătut de profesorii de franceză

Profesorii de limba franceză din judeţ şi-au dau întâlnire marţi, 14 ianuarie, ora 14 la Colegiul Naţional “Unirea” din  Târgu Mureş în cadrul unui cerc pedagogic unde au  dezbătut  organizarea şi desfăşurarea olimpiadei de limba franceză, faza locală, judeţeană şi natională, precum şi pregătirea sesiunii de simulare a examenului DELF .

“Este al treilea cerc pedagogic al acestui an şcolar după cele din octombrie şi noiembrie. Dorim o clarificare în legătură cu olimpiadele şcolare, în special pe limbile romanice. Avem un regulament nou începând din acest an şcolar, la clasele a XI-a şi a XII-a va fi şi o probă orală pe lângă cea scrisă care va consta în vizionarea unei secvenţe înregistrate şi video. În acest an şcolar judeţul Mureş are onoarea de a organiza Olimpiada Naţională de Limbi Romanice, ceea ce înseamnă franceză, italiană, spaniolă, portugheză, şi ne pregătim încă de pe acum ca să nu avem probleme la organizare. Olimpiada Naţională de Limbi Romanice va avea loc în perioada 7-11 aprilie  şi va fi găzduită de Colegiul “Papiu” pentru limba franceză şi de Colegiul “ Unirea” pentru limbile spaniolă, italiană şi portugheză. Am hotărât cu colega mea, responsabilă de cerc, profesoara Mihaela Paşcan de la Liceul de Artă să facem acest cerc pedagogic tocmai pentru a reglementa noul regulament, pentru a stabili locaţiile olimpiadei locale, judeţene şi pentru a organiza în detaliu simularea examenului de limbă franceză DELF”, ne-a declarat Iulia Luca, inspector şcolar pentru limbi străine din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş

Târgu Mureş, centru DELF

Prima activitate importantă a profesorilor de limba franceză dezbătută în cadrul cercului pedagogig de la “Unirea” a fost  simularea examenului DELF de vineri, 17 ianuarie. “Acest examen de simulare  va fi găzduit de Colegiul Naţional “Al. Papiu Ilarian” , deoarece conducerea colegiului împreună cu Institutul Francez din Cluj, care este abilitat în a organiza aceste examene de limbă franceză, au semnat o convenţie şi noi vom deveni centru de localizat pentru susţinerea acestor examene DELF. Elevii noştri nu se vor deplasa neapărat la Cluj,Sibiu sau Timişoara ci au şansa de a da acest examen de limbă franceză la noi în Târgu Mureş”, a menţional Iulia Luca.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE