IMM-urile, start la înscrieri pentru finanţări în 2014 Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 186 Vizualizări

IMM-urile, start la înscrieri pentru finanţări în 2014

Camera de Comerţ şi Industrie Mureş a găzduit marţi, 14 ianuarie, seminarul de informare „Finanţări pentru mediul de afaceri în 2014”, prilej cu care Torok Csaba, şeful Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie (OTIMMC) Târgu-Mureş, a prezentat paşii pe care trebuie să-i facă firmele pentru a beneficia de fonduri nerambursabile, dar şi modificările aduse în acest an programelor.

Primul venit, primul servit, adio din acest an

Întreprinderile Mici şi Mijlocii care doresc finanţare de la stat prin schema de minimis pot să se înscrie online pe site-ul Departamentului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism (AIPPIMM) începând din 15 ianuarie, ora 10.00 şi până pe data de 24 ianuarie, ora 20.00. Printre modificările din acest an se numără trecerea programului de la Ministerul Finanţelor la Ministerul Economiei, dar şi dispariţia respectării ordinii, astfel încât doritorii să aibă timp să clarifice anumite probleme pe care le întâmpină. „Anul acesta vom demara cel puţin şapte programe pentru IMM-uri din fonduri guvernamentale. Ceea ce s-a modificat faţă de anii trecuţi este aprobarea programelor şi publicarea lor în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că oamenii vor şti la jumătatea lunii februarie exact ceea ce conţine programul aprobat deja. În 30 ianuarie vom intra cu proiectele de programe care au fost până acum lansate în mai multe etape şi niciodată nu se ştia exact ceea ce conţine acel program. Oamenii pot şti astfel unde se încadrează. Începând din acest an, acest program a trecut de la Ministerul Finanţelor la Ministerul Economiei şi cea mai importantă modificare care s-a făcut a fost că nu se mai aplica principiul primul venit, primul servit, ceea ce noi spunem că este foarte bine pentru că se evită aglomeraţia de la început. Pentru că nu se mai ia în considerare ordinea, vă propun să nu vă mai înscrieţi chiar de la început. Mai aveţi timp pentru clarificări dacă întâmpinaţi probleme, pentru că dacă v-aţi înscris greşit aplicaţia nu se mai poate corecta şi rămâneţi aşa”, a precizat Torok Csaba.

Ajutorul de minimis se acordă IMM-urilor de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Economiei prin Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, sub formă de sume nerambursabile, în procent de 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aprobate spre finanţare, în limita echivalentului în lei a valorii maxime de 100.000 euro.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE