Home / Business / Jurnal economic

Notice: Trying to get property of non-object in /home/zideziro/public_html/wp-content/themes/sahifa v5.5.3/framework/parts/post-head.php on line 69

Jurnal economic

 

CALCULATOR OFICIAL AL TIMBRULUI DE MEDIU

ANAF a publicat pe internet formula de calcul

*Agenția Națională de Administrare Fiscală a publicat pe site-ul său calculatorul timbrului de mediu pentru 2014, care utilizează în formula de calcul cursul stabilit la 1 octombrie 2013. Există și o veste bună pentru cei care vor fi în situaţia de a plăti timbrul de mediu în 2014. Dacă taxa din 2013 s-a calculat la un curs de 4,5223 lei/euro, valoarea timbrului de mediu pentru 2014 se calculează la un curs de 4,4485 lei/euro. Din luna martie a anului trecut, Guvernul a înlocuit taxa auto cu timbrul de mediu, iar noua formulă de calcul a condus la o creştere în medie de circa 10% a sumei de plată pentru maşinile Euro 4 şi Euro 3 şi o scădere cuprinsă între 60% şi 90% pentru maşinile Euro 2, Euro 1 şi non-euro, pe principiul că maşinile vechi au o durată scurtă de funcţionare şi, deci, vor polua pentru un interval mai mic.

 

 

SE VREA INTERZICEREA PUNGILOR DE PLASTIC

Propunerea este făcută de parlamentarii europeni

 

*Parlamentul European a adoptat marţi o rezoluţie prin care cere Comisiei Europene să interzică pungile de plastic de unică folosinţă începand cu anul 2020, cel târziu. Eurodeputaţii au cerut Comisiei să reglementeze mai eficient reciclarea deşeurilor din plastic, scrie Resource Efficient Business. Parlamentarii reclamă faptul că legile existente pentru reciclare nu sunt puse în aplicare aşa cum ar trebui în spaţiul UE şi nici nu există reglementari specifice deşeurilor din plastic. Parlamenul European a cerut Comisiei Europene să facă propuneri legislative in 2014 pentru a descuraja incinerarea deşeurilor din plastic şi a susţine reciclarea acestor materiale. De asemenea, Parlamentul susţine că astfel de deşeuri ar trebui introduse în industria producătoare de energie doar dacă orice altă posibiliate de a recupera materialul a fost eliminată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Nicola Suciu, început promițător în arta machiajului

Cotidianul Zi de Zi vă propun să o cunoașteți pe Nicola Suciu, o tânără din …