16.000 lei, amenzile inspectorilor ITM în decembrie Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 116 Vizualizări

16.000 lei, amenzile inspectorilor ITM în decembrie

Pe parcursul lunii  decembrie, inspectorii Inpectoratului Teritorial de Muncă  Mureş au efectuat  47 de  controale la agenţii economici de pe raza judeţului, fiind vizate, în principal, depistarea angajatorilor care nu respectă legislaţia în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă a angajaţilor.

În urma acestor controale au fost constatate 12 deficienţe, dispunându-se  12 măsuri pentru remedierea acestora. Dintre deficienţele constatate, cele mai semnificative au vizat lipsa cursurilor de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, truse medicale incomplete precum şi lipsa semnalizării de securitate. lipsa aparătorii de protecţie la utilaje, necomunicarea evenimentelor sancţionate cu amendă, neefectuarea controalelor medicale periodice pentru angajaţi şi echipamentele de muncă folosite necorespunzător. Domeniile în care au avut loc cu preponderenţă accidentele de muncă au fost cele din domeniile construcţii, fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor, tăierea şi rindeluirea lemnului, fabricarea îngrăşămintelor şi produselor azotoase, fabricarea instrumentelor muzicale.

“Echipele de control au sancţionat  7  angajatori şi au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale, din care 11 avertismente şi 2 amenzi, valoarea totală a amenzilor ridicându-se 16.000 lei .Campania naţională la care au participat inspectorii de muncă a fost  de verificare a respectării prevederilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă la desfăşurarea activităţilor cu  articole pirotehnice”precizează inspector şef, jrs. Andrei Mureşan.

Potrivit acestuia, în luna  decembrie, angajatorii au comunicat către  ITM Mureş un număr de 16 evenimente, din care au fost încadrate ca accidente de muncă 13 evenimente, toate fiind soldate cu incapacitate temporară de muncă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE