Home / BC Mures / Dublă pentru BC Mureş în week end

Dublă pentru BC Mureş în week end

Distribuie

După eliminarea din cele două cupe, EuroChallenge şi Cupa României, formaţia masculină de baschet BC Mureş Târgu-Mureş este pregătită să reia cursa în campionat. În prima etapă a returului Ligii Naţionale, mureşenii întâlnesc în Sala Sporturilor din Târgu-Mureş sâmbătă, 18 ianuarie, de la ora 17.00, pe SCM Universitatea Craiova, iar duminică, de la ora 18.00, tot pe teren propriu, pe Farul Constanţa. A doua partidă se dispută în devans şi face parte din etapa a XXI-a. Dacă jocul de duminică face parte din categoria celor cu dificultate redusă, cel cu echipa craioveană se anunţă unul foarte dificil. După ce au au fost eliminaţi la coşaveraj în primul tur al Cupei României de U Mobitelco Cluj, doljenii au pornit cu dreptul în campionat. „Victimă” a fost tocmai BC Mureş, învinsă în „Bănie” cu 81-68. A urmat o serie de partide în care au avut evoluţii fluctuante. Au mai obţinut victorii cu CSM Oradea, codaşele Farul, Concordia Chiajna şi Timba Timişoara, dar spre finalul turului au învins în deplasare BC Timişoara şi pe teren propriu CSU Asesoft cu 86-76. Au 8 victorii şi 5 înfrângeri şi ocupă locul IV în clasament, cu 21 de puncte, cu 2 mai multe decât BC Mureş, care mai are două restanţe de disputat.

 

Avantaj net, dar învinşi în ultimele partide

BC Mureş a întâlnit echipa craioveană de 13 ori, bilanţul întâlnirilor fiind net favorabil mureşenilor, care au câştigat 11 meciuri. Cele două victorii craiovene au fost înregistrate în ultimele două întâlniri. Aşadar oltenii au „spart gheaţa” abia în abnul trecut, când au învins în ambele întâlniri ale anului 2013, ambele disputate la Craiova. A fost 88-82 în returul ediţiei trecute şi scorul deja amintit în etapa inaugurală. Se anunţă un joc foarte disputat, aflat în atenţia federaţiei şi transmis la televiziune. Brigada care va oficia face parte din elită, cu trei arbitri şi observator FIBA. Arbistri sunt Alexandru Olaru (Bucureşti), Fabiana Martinescu (Sibiu) şi Alin Mircea Faur (Timişoara), sibianca aflându-se şi în brigada care a condus partida din returul Cupei României cu ploieştenii. Observatorul este acelaşi ca şi în partida tur, de la Craiova, bucureşteanul Marius Marinescu.

Lot în întregime valid

Pentru echipa mureşeană, vestea bună este că şi coordonatorul Goran Martinic şi-a reluat pregătirile cu echipa şi ar putea evolua chiar împotriva craiovenilor. Cu excepţia lui Ciric, despre care se ştie că va mai lipsi o perioadă, toţi jucătorii sunt apţi de joc. „Chiar dacă am ratat calificarea în Cupa României, după un meci în care am avut şi neşansă în urma accidentărilor, este bine pentru moral că am învins în meciul retur echipa campiopană. Am demonstrat că-i putem învinge pe campioni, pe care-i vom reîntâlni în etapa a cinccea, dar până atunci mai este. Ne aşteaptă un meci greu, cu un adversar care, în ciuda problemelor de la începutul campionatului, şi-au închegat un lot foarte bun. Targetul nostru acum este victoria cu Craiova, la fel ca în fiecare din meciurile următoare. Jucătorii care au avut probleme cu accidentările  sunt puţin rămaşi în urmă cu pregătirea, dar sperăm să revină cât mai rapid la forma obişnuită. Cine va face parte din echipă pentru meciul de sâmbătă va decide însă antrenorul”, a declarat preşedintele BC Mureş, Cornel Lungu. „Este un joc important pentru noi. Trebuie să încercăm să obţinem victoria şi să ocupăm un loc cât mai bun pentru play off. Din fericire, toţi jucătorii au fost refăcuţi şi sperăm să obţinem victoria, pentru care vom avea nevoie şi de această dată de sprijinul publicului”, a completat antrenorul Srecko Sekulovic.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.