Home / Business / Jurnal economic

Jurnal economic

 

 

AMENZI ÎN CAMPANIILE DE TIP BUY-BACKConsiliul Concurenţei a sancţionat 14 firme

*Consiliul Concurenţei a sancţionat cu amenzi în valoare totală de aproximativ 12,7 milioane euro 14 companii  pentru încheierea unor înţelegeri anticoncurenţiale în cadrul campaniilor de tip buy-back. Sancţiunile au fost aplicate în cadrul investigaţiei pe pieţele comercializării de echipamente electrice şi electronice şi a gestionarii deşeurilor acestora. Astfel, opt companii membre ROREC au fost amendate cu 10,8 milioane euro pentru că au stabilit şi au practicat aceleaşi discounturi de 15% în cazul electrocasnicelor mari şi de 20% în cazul electrocasnicelor mici, la comercializarea produselor lor, în cadrul campaniilor de tip buy-back derulate în perioada 2008 – 2009. In cadrul aceleiaşi investigaţii, şase companii membre ale altei asociaţii au fost sancţionate cu 1,9 milioane euro pentru stabilirea unei înţelegeri anticoncurenţiale prin crearea unui mecanism similar cu cel al asociaţiei ROREC în cadrul campaniilor de tip buy-back iniţiate în februarie 2009.

 

 

ŞI CARDUL NEFOLOSIT PERCEPE COMISIOANE

Neplata acestora îi plasează pe clienţi în lista datornicilor

*Un card neutilizat ne poate costa mult, mai ales dacă vrem să luăm un credit. Chiar dacă nu este nefolosit, cardul are comisioane iar, dacă nu le plătim, intrăm pe lista datornicilor a Biroului de Credit. Chiar şi achitată, datoria tot rămâne în baza de date timp de 4 ani. Din neglijeanţă sau din nepăsare, mulţi români realizează târziu că sunt buni de plată. De obicei, vestea le vine în momentul în care vor să solicite un împrumut bancar. Datele Băncii Naţionale a României arată că, în prezent, unul din cinci carduri sunt nefolosite. Numarul cardurilor active, dar pe care românii nu le folosesc, este de aproape patru ori mai mic decât al celor emise de bănci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Zeci de chioșcuri și tonete noi, în pregătire la Platoul Cornești

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș sunt invitați să decidă joi, 28 mai, într-o ședință …