FOTO: Bucuria muzicii cu Shinya Ozaki la Filarmonică Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 336 Vizualizări

FOTO: Bucuria muzicii cu Shinya Ozaki la Filarmonică

Iubitorii muzicii clasice au avut parte joi, 16 ianuarie, respectiv vineri, 17 ianuarie de un frumos cadou muzical oferit de Filarmonica Târgu Mureş prin cele două concerte de Re-Revelion, avându-l dirijor pe Maestrul Shinya Ozaki.

Reunite în cadrul programului lunii ianuarie cu titulatura  „Luna muzicii de divertisment” cele două concerte au adus în faţa melomanilor un program pe cât de variat pe cât de plăcut, din care nu au lipsit pagini muzicale specifice concertelor de Anul Nou precum şi arii din operă, Corul Filarmonicii făcându-şi astfel debutul în noul an prin cele două concerte găzduite de Sala Mare a Palatului Culturii. Unul din cei mai îndrăgiţi dirijori permanenţi ai Filarmonicii, Maestrul Shinya Ozaki alături de Corul şi Orchestra Filarmonicii au respectat şi de această dată tradiţia începutului de an oferind publicului un concert de excepţie din care nu au lipsit  bijuterii muzicale ale familiei Strauss completate de arii şi duete celebre de Mozart, Rossini, Bizet şi Gounod.

De la polcă la operă

Prima parte a concertului a adus publicului prezent în număr mare la cele două concerte  lucrări tradiţionale de final şi început de an, fragmente din Uvertura ”Zampa” de F.Herold, Polca Anei de J.Strauss jr., Polca pălăvrăgelii, op.214, Polca-mazurca ”Elogiul femeilor”, op.315, Polca ”Morişca”, op.57, Valsul ”Viaţă de artist”, op.316 semnate  J.Strauss. Partea a doua a concertului a prilejuit intrarea în scenă a doi tineri şi talentaţi solişti, soprana Paula Iancic şi  Petre Burcă,bas, programul ales fiind unul special, publicul prezent fiind vrăjit de lucrări precum Je veux vivre – din opera ”Romeo şi Julieta”, ”La callunia” – aria lui Don Basilio din opera ”Bărbierul din Sevilla”, Variaţiune din ”Capriciul spaniol”, ”Madamina” – aria lui Leporello din opera ”Don Giovannni”, Quando m’en vo soletta per la via – arie din opera ”Boema”, La ci darem la mano – duet din opera Don Giovanni. “Publicul din Târgu Mureş este  unul  foarte cald, simt că-i place muzica. Chiar dacă stau cu spatele la el  în timpul concertelor îl simt cald şi primitor. Nu au făcut excepţie nici cele două concerte de Re-Revelion. În prima parte a concertului au fost  prezenţi compozitori tradiţionali, familia Strauss, care de regulă sunt prezenţi în concertele extraordinare de Anul Nou, compozitoti  foarte dragi pentru că aduc lucrări tradiţionale. În partea a doua a concertului am avut  doi solişti minunaţi, soprana Paula Iancic şi  Petre Burcă, bas, fapt pentru care am putut include nişte lucrări mai deosebite cu arii din opere semnate Rossini, Mozart, Puccini. Au fost două concerte minunate care au bucurat publicul, chiar şi orchestra care are mare plăcere să beneficieze de acest repertoriu pentru un concert”, a precizat  Shinya Ozaki.

Foto : Miruna Obraz

[zizigallery id=1054]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE