Home / Reghin / FOTO-Gala Sportului Reghinean, un eveniment mereu la înălţime

FOTO-Gala Sportului Reghinean, un eveniment mereu la înălţime

Distribuie

Cea de-a V-a ediţie a „Galei Sportului Reghinean” a avut loc sâmbătă, la Casa de Cultură „Eugen Nicoară” din municipiu, într-o atmosferă de adevărată sărbătoare. La eveniment au participat Maria Precup, primarul municipiului Reghin, Anca Şandru, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Mureş, Mircea Oltean, managerul firmei SC Irum Reghin.

Aşa cum au promis organizatorii, a fost o gală grandioasă, unde au fost premiaţi la cele cinci secţiuni cei mai buni sportivi ai anului trecut, echipele din Reghin care au ocupat un loc pe podiumurile diferitelor competiţii, ambasadori ai sportului reghinean, sportivi care nu mai activează la cluburile din oraş, dar care fac cinste municipiului prin rezultatele obţinute, personalităţi postmortem şi in memoriam. Alături de invitaţii speciali amintiţi, pe scenă au luat loc membri ai Comisiei de Organizare (Alin Păcurar, Vian Bonţ, Dorel Pascu, Adrian Cif), care, alături de cei ai Comitetului de Organizare compus din Vasile Costan, Szabo Antal, Marcel Crăciun, Mihai Gherghel, Dorin Mureşan, Budai Istvan, Robert Matei, Călin Săplăcan, Mirel Neaga şi Kantor Imre şi-au adus contribuţia la reuşita evenimentului.

 

Mulţumiri organizatorilor şi felicitări performerilor

 

După prezentarea programului galei, expusă de reprezentantul redacţiei sport de la Radio Târgu-Mureş, Aurel Raţiu, scurte alocuţiuni au rostit primarul municipiului şi directoarea DJST Mureş. „Ţin să-i felicit pe organizatori pentru eforturile depuse pentru ca municipiul Reghin să se numere printre puţinele oraşe din România care organizează acest aveniment, care ne dorim să fie unul de tradiţie. Felicit de asemenea sportivii şi antrenorii care au făcut ca numele oraşului nostru să fie cunoscut, oameni cu care ne mândrim. Vă asigur totodată de tot sprijunul nostru în viitor, chiar dacă uneori, timpul sau situaţia financiară nu ne permite să vă fim alături întotdeauna atunci când aveţi nevoie”, au fost cuvintele primarului municipiului, Maria Precup. „Mă simt onorată să particip alături de aceşti oameni cu care locuitorii Reghinului şi a judeţului Mureş se pot mândri. Vă urez să aveţi şi în acest an rezultate cel puţi de acelaşi nivel şi vă asigur şi eu, în numele Direcţiei Judeţene de tot sprijinul nostru”, a adăugat Anca Şandru.

 

Introducere de înaltă ţinută

 

Înainte de festivitatea de premiere propriu-zisă, pe scenă au urcat perechi de dansatori sportivi, avansaţi, sau de performanţă ai clubului Dansul Viorilor din localitate, coordonaţi de Oana Ispas. Momentele prezentate de aceştia au primit aplauze călduroase din partea unei săli pline, ca la fiecare ediţie. După acest moment, s-a trecut la premierea sportivilor, a tehnicienilor şi a tuturor celor care au contribuit pe parcurul anului 2013 la obţinerea celor mai valoroase rezultate. Prima secţiune a fost cea de „Echipe evidenţiate”. Au urcat mai întâi pe scenă repretentanţii clubului Dansul Viorilor, care a avut sportivi fruntaşi în mai multe competiţii pe plan mondial sau naţional, cei de la CS Master Karate-Do, de asemenea cu rezultate remarcabile în diverse competiţii internaţionale şi naţionale, componentele echipei feminine de fotbal FCM Viitorul, care au în lot jucătoare în echipele reprezentative de junioare şi baschetbalistele de la CSŞ „Alexandru Ceuşianu”, cu rezultate remarcabile în campionatele şcolare.

 

„Sportivi ambasadori”

 

A doua secţiune a fost „Sportivi ambasadori”, unde au fost premiaţi sportivi plecaţi din Reghin la alte cluburi din ţară sau străinătate, care reprezintă cu cinste municipiul. Dintre aceştia, puţini au fost prezenţi, deoarece perioada este una în care majoritatea sunt angrenaţi în diverse competiţii sau cantonamente: fraţii luptători Vasile şi Marius Doczi, care activează în SUA, primul prezent, Mirona Gliga, dans sportiv, Ioan Mera (fotbalist în Liga I, la Săgeata Năvodari), Rareş Uţă (baschetbalist aflat în Spania), gimnasta Adela Paula Florea, Emil Pavel Pop (kick-box), şahistul Anton Teodor, baschetbalista Alexandra Sasebeş, Raul Gabor (fotbal – Dinamo), dansatorii sportivi Antonia Bacoş – Paul Cioloca, redactorul sport Cristian Asztaloş (Prosport), tenismena Anamaria Luca, profesorul de sport Cristian Schuler, aflat în Canada.

 

„Personalităţi sportive”

 

La a treia secţiune, „Personalităţi sportive”, au fost premiaţi foşti medaliaţi ai Reghinului, profesori, antrenori şi conducători de cluburi care au pregătit în decursul anilor sportivii de frunte ai Reghinului, mulţi dintre ei aflaţi în Comisia de Organizare: Claudiu Bîndilă, Răzvan Moldovan, Ioan Vass, Alin Păcurar, Ioan Boga, Kantor Imre, Adrian Cif, Andrei Enyedi, Vasile Costan, Gyori Tiberiu, Gyorfi Ştefan, Borbely Zsolt, Gabriel Toncean, Peres Miklos, Ovidiu Mărginean, Grigore Covrig, Dan Moldovan, Noemi Curticăpean, Ghiţă Zilieru, Adina Inţa, Ioan Ambruş, Traian Bendorfean, Boszoki Zoltan, Emil Maior.

 

Ierarhiile iscă nemulţumiri

 

Pentru a nu provoca diverse dispute privind o eventuală clasificare în funcţie de valoarea rezultatelor obţinute şi a nivelului competiţiilor la care au fost obţinute, performerii anului 2013 au fost prezentaţi „la pachet”, pe patru categorii. Neofocial, părerea mai multor participanţi a fost că rezultatele karatistei clubului Master Karate-Do, Adrian Boga au depăşit valoric cele ale celorlalţi premiaţi. Ea a fost reprezentată de sora sa Delia, la rândul ei campioană europeană la categoria 9 ani. Componenţa celor patru categorii, amintiţi într-o ordine aleatorie a fost: „Veterani”: Mihai Gherghel – atlet, Ioan Ormenişan – tenis de câmp; „Seniori”: Vilmos Stoica – fotbal, Florin Dogaru – culturism, Florian Marian – tenis de masă amatori, Horaţiu Forgaci – culturism, Alexandru Szabo – jiu-jitsu, Rareş Cojoc – dans sportiv; „Juniori”: Cristina Pop – fotbal, Florina Vultur şi Alina Pop – baschet, Andrei Moldovan – fotbal, Casandra Şuteu – lupte, Fulop Andras – fotbal, Andreea Suciu – dans sportiv; „Copii”: Delia Boga – karate, Tudor Mureşan – dans sportiv, Sergiu Pop – lupte, Silvia Brianna Cif, Irina Merdar – karate, Mihnea Ionuţ Ognean – şah.

Premierea a fost încheiată cu un moment emoţionant, secţiunea

„Personalităţi post mortem şi in memoriam”, în care au fost amintiţi, cu momentul de reculegere cuvenit, cei care nu se mai află printre noi. De asemenea, la această secţiune au fost pomenţi atât foşti sportivi, cât şi prefesori, antrenori, conducători, arbitri, sau personalităţi care au sprijinit sportul reghinean.

 

Încheiere cu moment artistic

 

Nici de la ediţia din acest an nu au lipsit momentele artistice, care au încheiat în acelaşi ton evenimentul. Programul a cuprins momente cultural-artistice susţinute de interpreţi de muzică populară şi uşoară, tinere talente reghinene. În comparaţie cu ediţiile trecute, locul expoziţiei foto-sport amenajată în holul instituţiei a fost luat de o inedită colecţie a tuturor afişelor Jocurilor Olimpice, colecţie asigurată de clujeanul Cristian Cheşuţ, reprezentat prin reghineanul Budai Istvan.

[zizigallery id=1056]


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Sportivii de la CSS Târgu Mureș, pe podium la lupte libere

Distribuie În cadrul Campionatului Național Școlar – Reșița 2024, sportivii din cadrul CSS Târgu Mureș …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.