Home / Sport / O altă faţă la BC Nova Vita

O altă faţă la BC Nova Vita

Distribuie

În prima etapă a returului Ligii Naţionale de Baschet Feminin, BC Nova Vita Târgu-Mureş a pierdut sâmbătă pe teren propriu cu scorul de 42-83 (5-26, 13-17, 12-23, 12-17) întâlnirea cu CSM Târgovişte. Deşi a fost a 14-a înfrângere în tot atâtea etape disputate, dar echipa mureşeană a arătat o cu totul altă faţă în comparaţie cu evoluţiile din turul campionatului.

Ca o primă dovadă, diferenţa de scor din partida inaugurală, când dâmboviţencele s-au impus cu 111-28 a fost de această dată numărul punctelor înscrise de echipa care a evoluat în cupele europene, iar numărul punctelor cu cât au înscris mai puţin oaspetele a fost identic cu cel reuşit de mureşence în tur, 28. Partida  a fost, aşa cum era de aşteptat, la discreţia târgoviştencelor, care s-au desprins încă din primul sfert. A fost un debut marcat de trac pentru gazde, care au înscris doar prin Vlaicu, la scorul de 0-9 şi Vincze, care a transformat libera primită în urma unui fault comis asupra sa la înscrierea celui de-al doilea coş al echipei, la 2-13. Cu 21 de puncte avantaj după prima parte, oaspetele şi-au permis să ruleze întreg lotul, fiecare jucătoare evoluând cel puţin 15 minute.

 

Valoarea şi experienţa au decis

 

Pe lângă faptul că cele venite de pe bancă s-au dovedit de valoare apropiată cu primul „cinci”, mureşencele au avut un handicap în plus prin faptul că lotul a fost întregit doar cu câteva zile în urmă. Mai mult, una dintre noile sosite, americanca Lachantel Wilson nu este încă pregătită şi nu a intrat pe parchet. Diferenţa maximă a fost aceeaşi cu care s-a încheiat partida, obţinută deja din sfertul al treilea, când CSM a avut pe parchet doar jucătoare de culoare. Fără a fi „sudate”, mureşencele au fost uşor depăşite în apărare, iar la recuperări adversarele s-au dovedit mult mai mobile în teren. Capitolul la care echipa lui Ionel Brustur şi-a depăşit adversara a fost cel al reuşitelor de trei puncte, unde Mihaela Mihai a înscris trei din cele cinci ale echipei, din 15 aruncări, în timp ce târgoviştencele au încris de trei ori din 18 aruncări.

Nova Vita pare totuşi o echipă capabilă să obţină în retur câteva victorii şi chiar să părăsească ultima poziţie. În etapa viitoare, mureşencele vor juca tot pe teren propriu, cu penultima clasată, SCM U Craiova.

Pentru gazde au înscris: Vlaicu 12 (1×3), Mihai 10 (3), Walker 7 (1), Vincze 5, Ceauşu 4, Meszáros 2, Gál 2. A mai evoluat Paraidi

De la CSM cea mai eficientă a fost Pool, cu 14 puncte (1×3), urmată de Hutlassa, cu 12, Green 10, Smith, Stanford şi Huţanu (1×3), toate cu câte 9 puncte, Jones şi Stoenescu (1×3), câte 7.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.