FOTO: Pas cu dreptul în retur pentru „tigri” BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 80 Vizualizări

FOTO: Pas cu dreptul în retur pentru „tigri”

În prima etapă a returului Ligii Naţionale de Baschet Masculin, BC Mureş Târgu-Mureş a învins sâmbătă seara cu scorul de 88-75 (21-25, 21-15, 23-18, 23-17) formaţia SCM U Craiova. Partida a fost aşa cu se aşteptau toţi, una grea pentru mureşeni, care s-au întrebuinţat serios pentru a-şi lua revanşa după înfrângerea din tur, când au cedat cu 68-81.

Pe lângă cele două puncte obţinute în urma victoriei, BC Mureş a reuşit aceeaşi diferenţă pe tabelă la finalul partidei, dar cu mai multe puncte înscrise în meciul din „junglă”. Jocul a început mai bine pentrucraioveni, care au condus o bună parte din timp, câştigând primul sfert la patru puncte. Deşi „inamicii” principali se anunţau Tyler şi Le Var Seals, cei mai eficieţi jucători ai oaspeţilor au fost Kovac şi Popescu. Mureşenii au replicat însă pe măsură, îndeosebi prin Peciukas şi Mladenovic. Au condus prima şi singura dată în debut cu 6-4, după care doljenii au trecut din nou la conducere, diferenţa ajungând la 7 puncte. Gazdele au reuşit să egaleze în sfertul al doilea, prin Păltinişanu, după care au condus din nou spre finalul acestuia, prin coşul lui Navickas. Finişul primei părţi a aparţinut elevilor lui Sekulovic, care prin Păltinişanu şi evoluţiile de sub panou ale căpitanului Jucan şi reuşitele lui Navickas au reuşit să intre la pauză cu avantaj minim, 42-40.

 

Partea doua, dominată de mureşeni

 

La reluare, oaspeţii au mai reuşit încă o dată să treacă la conducere, pentru ultima oară, prin reuşitele lui Căpuşan şi Bogdan Popescu. Au intrat însă decisiv în joc şi Ivanovic şi Peciukas, ultimul revenit la forma obişnuită, fiind cel mai bun marcator al partidei. BC Mureş nu a mai cedat iniţiativa până la final, diferenţa păstrându-se în permanenţă în jurul graniţei de 10 puncte. S-a trecut de aceasta, 12 puncte spre final, după coşul lui Jelenic, apoi al lui Navickas. Cel care a reuşit să egaleze diferenţa din meciul tur în ultimul minut, Mladenovic a avut chiar şansa să aducă victoria la o diferenţă şi mai mare, dar acesta a ratat ambele libere de care a beneficiat cu două secunde înaintea finalului.

Au înscris:

BC Mureş: Peciukas 22 (3×3), Mladenovic 18, Navickas 18 (2), Jelenic 15 (2), Brown 10, Păltinişanu 4, Ivanovic 1. Au mai jucat Lupusavei şi Jucan.

Craiova: Popescu 16, Seals 14 (2), Kovac 14 (3), Căpuşan 10, Bureau 9 (1), Tyler 6, Sokk 4, Maric 2.

Foto: Miruna OBRAZ

[zizigallery id=1057]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE