Home / Sanatate / Mişcarea, condiţia dezvoltării armonioase

Mişcarea, condiţia dezvoltării armonioase

Distribuie

Mişcarea este una dintre condiţiile dezvoltării armonioase a copiilor. Specialiştii Asociaţiei „Bio Nutriţie” sunt de părere că în primii şapte ani de viaţă copiii trebuie lăsaţi să se mişte în voie, ghidaţi de imaginaţie, fără constrângeri şi bariere. „Cred că ar trebui să ne lăsăm copiii în primii şapte ani să se mişte în voie, ghidaţi de imaginaţia lor, fără constrângeri. Astfel, ei ar beneficia de o zestre bună pentru abilitatea de a socializa, atunci când va trebui să stabilească şi să respecte reguli de joc şi să se înţeleagă unii cu alţii. Un copil mic sănătos este mereu activ. Trăind în lumea imaginilor fanteziei, copiii se află într-o continuă mişcare, pentru ca mai târziu să ajungă la vârsta inerţiei, în care lumea devine obiectivă”, explică aceştia.

Copiii, lăsaţi să exerseze cu ajutorul imaginaţiei

Copiii îşi pot dezvolta abilităţile de mişcare prin intermediul exerciţiului, dar şi a imaginaţiei. De asemenea, părinţii au un rol extrem de important în exerciţiul imaginaţiei, ei fiind cei care le pot spune celor mici cele mai interesante poveşti despre mediul înconjurător. „Există copii care sunt prea activi în clasele elementare. De obicei, părinţii îi lasă să se mişte după amiază, cu speranţa de a-i linişti. Trebuie să recunoaştem însă că omul îşi perfecţionează abilitatea de mişcare prin exerciţiu. O mamă isteaţă îi poate povesti copilului despre savana unde trăiesc leii, care pentru a-şi hrăni puii trebuie să vâneze sub soarele dogoritor. Antilopele sunt foarte agile, au auzul şi văzul foarte dezvoltat, aud cel mai mic zgomot, percep cea mai mică mişcare şi fug extrem de rapid. Leoaica îşi învaţă puii cum să stea nemişcaţi şi să se pitească în linişte. Copilul poate exersa cum să stea liniştit, retrăind această imagine de mai multe ori din joacă. În lumea imaginaţiei, regulile fiind plastice, uşor transformabile, copilul se poate identifica cu mişcarea, pentru ca apoi să ajungă în lumea obiectivă a sportului, unde regulile sunt stabile, iar mişcările devin specializate”, spun cei din cadrul Asociaţiei „Bio Nutriţie”.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.