Home / Business / Jurnal economic

Jurnal economic

ESTIMARE: CREŞTERE ECONOMICĂ DE 2,4%

Prognoza pentru România aparţine BERD

*România va înregistra în acest an o creştere economică de 2,4%, anticipează experţii Băncii Europeane pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. În pricipal aceasta se va datora exporturilor şi cererii interne, principalele riscuri fiind în zona creditării, din cauza creditelor neperformante şi reducerii finanţării transfrontraliere de către băncile străine. Perspectivele de creştere economică ale României sunt limitate de situaţia dificilă din zona euro, se arată într-un raport publicat marţi de BERD. Totodată, nivelul ridicat al creditelor neperformante, care depăşesc 20% din soldul total al împrumuturilor, şi continuarea procesului de dezintermediere transfrontalieră de către băncile străine ar putea trage în jos perspectivele de creştere pe termen scurt, prin limitarea ritmului de revenire a creditării, avertizează BERD. Banca estimează că economia României a crescut anul trecut cu 2,5%, după o rată de creştere de 2,8% în primele nouă luni, datorată în principal exporturilor şi agriculturii. BERD a investit anul trecut 510 milioane euro în România, participând la 32 de proiecte. 

NOI AMBASADORI AI TURISMULUI ROMÂNESC

Oficialităţile vor elibera mai multe paşapoarte dipomatice

*Maia Morgenstern, Dan Puric şi Helmuth Duckadam vor promova turismul românesc şi vor fi numiţi de autorităţile în domeniu, la sfârşitul lunii ianuarie, ambasadori ai turismului românesc alături de alte personalităţi, a declarat agenţiei MEDIAFAX Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM şi Turism. Acestora li se vor adăuga Octavian Bellu, Mariana Bitang, Nadia Comăneci, Ovidiu Lipan Ţăndărică şi naistul Nicolae Voiculeţ. Toţi vor primi paşapoarte diplomatice. Fiecare va promova turismul românesc la evenimentele din ţară şi străinătate la care va participa şi vor merge şi la târgurile de turism din afara ţării”. În luna august au fost desemnaţi opt ambasadori ai turismului, respectiv Grigore Leşe, Elisabeta Lipă, Ilie Nastase, Ivan Patzaichin, Ştefan Popa Popas, Iolanda Balaş Soter şi Gheorghe Zamfir. Până în prezent au mai fost înmânate paşapoartele diplomatice fostei campioane mondiale la atletism Gabriela Szabo, fostului jucător de tenis Ilie Năstase şi artistului Gheorghe Zamfir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Hală de ciupercărie scoasă la licitație

Lichidatorul judiciar al societății Agro Com Hornet SRL scoate la licitație publică bunurile debitoarei, respectiv …