ÎPS Irineu, la Reghin şi Târgu-Mureş Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 411 Vizualizări

ÎPS Irineu, la Reghin şi Târgu-Mureş

În zilele de vineri şi duminică, 17 şi 19 ianuarie, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioşilor din Reghin şi Târgu-Mureş, aducând în sufletele locuitorilor bucurie şi linişte sufletească. „În data de 19 ianuarie, Duminica a 29-a după Rusalii, a celor 10 leproşi, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioşilor din municipiul Reghin, în parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, parohie păstorită de către Părintele Daniel Ciolocoiu. Slujirea Dumnezeieştii Liturghii în parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” de către Întâistătătorul Eparhiei Alba Iuliei a adus în sufletele credincioşilor reghineni multă bucurie şi pace sufletească. „Acum s-au încheiat pentru noi sărbătorile de iarnă”, a spus Părintele paroh Daniel în cuvântul său de mulţumire adresat Ierarhului, la sfârşitul slujbei. În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţia Sa a hirotonit pe diaconul Alin Şular întru preot, pe seama parohiei Heria, aparţinătoare protopopiatului Aiud”, a precizat Arhidiaconul Liviu Stanciu.

Viaţa creştinului, imn de recunoştinţă

ÎPS Irineu a transmis în cuvântul de învăţătură că viaţa creştinului trebuie să fie un imn de recunoştinţă şi de mulţumire. „Viaţa creştinului trebuie să fie un imn de recunoştinţă şi de mulţumire. În primul rând, se cuvine să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru darurile şi binecuvântările Sale în care sunt prezente iubirea şi purtarea Sa de grijă pentru noi. În al doilea rând, se cuvine să-I mulţumim pentru suferinţele şi necazurile noastre, căci în planul Său toate acestea conduc la curăţirea de patimi şi la sfinţirea noastră. Într-adevăr, prin cruci şi asperităţi, prin încercările vieţii, se manifestă providenţa lui Dumnezeu şi lucrarea Sa de mântuire. Iată de ce este bine ca mereu să zicem cu psalmistul David: „Ce voi răsplăti Domnului pentru toate câte mi-a dat mie!”, a spus Înaltpreasfinţitul Irineu în cuvântul de învăţătură.

Vizită la Târgu-Mureş

Vineri, ÎPS Irineu a efectuat un circuit de vizite la câteva instituţii din Târgu-Mureş, fiind însoţit către Părintele Olimpiu Zăhan, Protopopul de Târgu-Mureş. „Vineri, 17 ianuarie, Înaltpreasfinţia Sa a fost prezent în municipiul Târgu-Mureş, unde a efectuat un circuit de vizite la câteva instituţii din acest oraş. Astfel, la sediul Brigăzii de Operaţii Speciale nr. 6 Târgu-Mureş, s-a întâlnit cu comandantul instituţiei – general de brigadă Adrian Ciolponea. După aceea, a fost vizitată Gruparea Mobilă de Jandarmi de la Sîngeorgiu de Mureş, condusă de către col. Iulius Cenean. A treia vizită din cadrul acestui circuit a fost efectuată la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mureş, unde a avut o întrevedere cu Domnul chestor de poliţie Valentin Pescari. La aceste vizite, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a fost însoţit de către părintele Olimpiu Zăhan, protopopul de Târgu-Mureş”, a spus Arhidiaconul Liviu Stanciu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE