30 de elevi în „AvenTURA jurnalistică” Recomandări zi de zi
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 73 Vizualizări

30 de elevi în „AvenTURA jurnalistică”

Asociaţia K’Arte anunţă debutul primului proiect important din acest an, „AvenTURA jurnalistică”, un program prin care 30 de elevi, cu vârsta cuprinsă între 10 şi 18 ani, vor beneficia de consiliere de grup, dar şi de o introducere în jurnalism şi fotojurnalism, printr-o serie de ateliere ce se vor derula pe parcursul a trei luni şi vor consta în 30 de ore de introducere în jurnalism şi 30 de ore de introducere în fotojurnalism. Programul include vizite în redacţii mureşene şi întâlniri cu jurnalişti consacraţi.

Accent pe munca de teren

La atelierele de jurnalism şi fotojurnalism, elevii vor lucra pe teren, unde vor realiza materiale, organizatorii punând accent pe mişcare, care este esenţială în combaterea supraponderalităţii. „Proiectul îşi propune o abordare multidisciplinară a supraponderalităţii la copil şi adolescent prin intervenţie psihoterapeutică cognitiv-comportamentală asupra copiilor şi ateliere de jurnalism şi fotojurnalism. O cauză importantă ce determină supraponderalitatea o constituie inactivitatea, iar, în ultimii ani, cu atât mai mult în cazul copiilor şi a adolescenţilor pentru că aceştia sunt prinşi tot mai mult în capcana calculatorului şi a internetului. Prin urmare, un pas important în schimbarea stilului de viaţă inactiv cu unul activ este dezvoltarea atitudinii proactive social”, a spus Eliodor Moldovan, coordonator proiect.

Vizite în redacţii

Pe lângă munca pe teren, aceştia vor lucra în echipă şi se vor confrunta cu situaţii desprinse din cotidian, situaţii pe care trebuie să le rezolve singuri. Mai mult, vor avea şi vizite în redacţiile mureşene. „Atelierele de fotojurnalism şi jurnalism vor pune accent pe munca de teren şi munca în echipă în scopul identificării şi reflectării problemelor sociale din propria comunitate şi, implicit, a modificării atitudinilor personale în raport cu acestea. Astfel, aceste ateliere vor favoriza punerea în practică a informaţiilor obţinute în cadrul programului de intervenţie psihoterapeutic, constituindu-se în situaţii de viaţă reale ce vor provoca dezvoltarea de noi abilităţi şi atitudini. Ne propunem, aşadar, ca aceşti elevi să vadă lumea şi pe ei înşişi în frumuseţea şi diversitatea ei”, a afirmat Eliodor Moldovan.

Proiectul a fost sprijinit de Fundaţia pentru Comunitate şi MOL România prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor. Din echipa de proiect fac parte şi jurnalistul Ligia Voro, psihologul Daniela Ilioasa şi Eliodor Moldovan, coordonator proiect. Atelierul se va finaliza cu editarea unei reviste de către copiii cuprinşi în program, publicaţie ce va fi tipărită în 1.000 de exemplare şi distribuită în şcoli şi licee din Târgu-Mureş. Elevii interesaţi de proiect se pot înscrie trimiţând un mail la contact@k-arte.ro cu subiectul “AvenTURA jurnalistică”, în care să precizeze numele lor complet, anul naşterii, înălţimea şi greutatea, dar şi motivul pentru care vor să urmeze acest curs. De asemenea, aceştia sunt rugaţi să lase şi datele de contact la care pot fi contactaţi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE