Cum să ne ferim de virozele respiratorii Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 175 Vizualizări

Cum să ne ferim de virozele respiratorii

Răceala este una dintre cele mai cunoscute şi comune boli şi ale cărei semne se pot identifica cu uşurinţă. Vremea schimbătoare şi înşelătoare din ultima perioadă de timp este aliatul principal al virozelor respiratorii, care se instalează chiar atunci când ne aşteptăm mai puţin. Durerile de cap, febra, înfundarea nasului, strănutul, starea de oboseală şi respiraţia dificilă sunt semnele care prevestesc virozele.

Sfaturi de la Direcţia de Sănătate Publică

În autobuz, pe stradă, într-un loc aglomerat sau chiar în magazine intrăm în contact cu oameni care ne pot transmite virusul gripal. Direcţia de Sănătate Publică Mureş recomandă oamenilor să ţină cont de câteva sfaturi şi măsuri de prevenire pentru a se feri de virozele respiratorii din acest sezon. Copiii, vârstnicii, femeile însărcinate şi persoanele cu afecţiuni cronice sunt cei mai vulnerabili în faţa virusului gripal şi a complicaţiilor cauzate de el. Pentru a preveni apariţia virozelor respiratorii, oamenii ar trebui să ţină cont de câteva sfaturi şi măsuri de prevenire.

Astfel, alimentaţia bogată în vitamine şi minerale (fructe şi legume proaspete), respectarea regulilor de igienă personală, spălarea frecventă a mâinilor mai ales după suflarea nasului şi contactul cu persoane bolnave, aerisirea frecventă a încăperilor şi evitarea aglomerărilor şi a contactului cu persoanele bolnave. Specialiştii mai spun că o altă metodă eficientă de evitare a gripei este cura cu plante cu efect stimulant asupra imunităţii, dar şi lichidele cu ajutorul cărora se vor elimina substanţele nefolositoare din organism. Specialiştii mai spun că atunci când ne confruntăm cu virozele respiratorii, trebuie să scurtăm evoluţia bolii prevenirea com­plicaţiilor prin repausul la pat, timp de câteva zile. Astfel, viroza se vindecă mult mai repede şi mai uşor. Expune­rea la aerul rece şi schimbările bruşte de tempe­ratură (cald – rece şi invers) favorizează dezvoltarea şi multi­plicarea virusurilor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE