Voluntariatul pe înţelesul elevilor Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 147 Vizualizări

Voluntariatul pe înţelesul elevilor

Spiritul voluntariatului nu a lipsit din calendarul  manifestărilor organizate cu ocazia Zilelor Colegiului “Unirea”, reprezentanţii Asociaţiei “Mâini unite” fiind joi, 23 ianuarie, oaspeţii elevilor de la Unirea”.

În cadrul întâlnirii cu elevii clasei a XI-a F, Ramona Raţiu, preşedintele Asociaţiei „Mâini unite”, le-a prezentat acestora oportunităţile voluntariatului, componentă împortantă în cadrul asociaţiei. “În cadrul acestei întâlniri cu elevii a avut loc o prezentare a Asociaţiei „Mâini unite”, care se ocupă de problemele sociale ale copiilor defavorizaţi. Suntem o asociaţie care se bazează pe voluntari în marea majoritate. Aceştia sunt în bună parte din cadrul Colegiului Naţional „Unirea”, dar încercăm prin prezentarea asociaţiei noastre să aducem noi membrii. Avem preocupări diverse, programe educaţionale, programe în ce priveşte organizarea de evenimente caritabile, strângere de fonduri, de obiecte utile. Avem un program permanent care se numeşte „Fratele mai mare” prin care încercăm să-i ajutăm pe copii la lecţii, acolo unde ei au dificultăţi. Ne ocupăm de asemenea de consilierea psihologică prin psihologii carei avem graţie colaborării pe care o avem cu Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureş”, a precizat Ramona Raţiu, preşedintele Asociaţiei „Mâini unite” şi decanul Facultăţii de Geografie din cadrul Universităţii „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureş.

Feedback pozitiv

Elevii s-au declarat extrem de încântaţi şi deschişi de vizita reprezentatului Asociaţiei “Mâini unite”, asistând la o lecţie inedită cu prezentarea  avantalajele oferite de a fi voluntar, de a face ceva pentru comunitatea în care trăiesc. “A fost o vizită la clasa XI-a F, dat fiind faptul că este clasa în care avem cei mai mulţi voluntari în cadrul asociaţiei, dar au fost invitaţi şi elevii din tot liceul. Le-au fost prezentate beneficiile de a fi voluntar. Acestea sunt foarte multe, în primul rând  satisfacţia  că poţi să schimbi ceva. De asemenea e un beneficiu legat de experienţa pe care o acumulezi, voluntariatul reprezintă o bună şi utilă experienţă pe care elevii o pot dobândi, pe care o pot fructifica mai târziu. Copii au fost  foarte deschişi şi dornici să înveţe, să ajute, să participe la diferite activităţi. Ne ocupăm desigur şi de pregătirea şi de instruirea lor prin diferite programe pe care le derulăm în parteneriat cu pedagogi şi psihologi din cadrul Universităţăii „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureş cu care suntem în parteneriat”, a spus Ramona Raţiu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE