O nouă şansă pentru BC Nova Vita de a obţinere prima victorie Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 105 Vizualizări

O nouă şansă pentru BC Nova Vita de a obţinere prima victorie

În etapa a XV-a a Ligii Naţionale de Baschet Feminin, BC Nova Vita Târgu-Mureş are şansa de a obţine prima victorie din această ediţie şi de a părăsi ultima poziţie a clasamentului. Mureşencele întâlnesc sâmbătă, 25 ianuarie, de la ora 12.00, în sala Universităţii Petru Maior din Târgu-Mureş penultima clasată, SCM Universitatea Craiova. În acest “derby al codaşelor”, mureşencele sunt favorite. Chiar dacă Nova Vita a cedat la scoruri mari multe dintre partidele disputate în această ediţie, oltencele au un coşaveraj inferior şi o singură victorie, obţinută în turul campionatului, în faţa mureşencelor. Scorul partidei de la Craiova a fost 67-63, dar echipa antrenorului Ionel Brustur a condus marea majoritate a timpului, fiind depăşite spre finalul sfertului al treilea, după care nu au mai putut reveni. A fost cel mai strâns rezultat la care a pierdut echipa mureşeană şi cel mai echilibrat între cele două formaţii din cele cinci disputate. Campionatul era însă la început şi lotul echipei mureşene era de puţin timp reunit. În prima ediţie de la promovarea în prima divizie, Nova Vita a obţinut victoria în ambele partide (75-52 în deplasare, 86-69 acasă) şi a disputat semifinala campionatului, încheind pe locul IV. Au urmat două victorii în campionatul trecut ale echipei din Bănie, 70-60 pe teren propriu şi 63-52 la Târgu-Mureş, într-o ediţie în care Nova Vita a încheiat pe 11.

O carte verde pentru un lot complet

Faţă de partida din turul campionatului, la echipa mureşeană au survenit puţine schimbări. Acestea au dus însă la o schimbare majoră în aspectul jocului. Au plecat cele trei americance, Souljah Evans, Laqueda Davis şi Brittany Ridley, fiind înlocuite de alte două, Danielle Walker şi Lashantel Wilson. Prima este revenită la Nova Vita după şase luni, a doua nu a evoluat în prima etapă a returului şi îşi aşteaptă cartea verde pentru a putea juca sâmbătă. Cele mai bune marcatoare în meciul de la Craiova au fost Vincze, cu 17 puncte, Mihai 9 şi Vlaicu 8, toate fiind în lotul pentru meciul din această etapă, alături de Meszáros, revenită după o accidentare.

”Nici nu vreau să mă gândesc că nu câştigăm acest meci. Faţă de partda din tur, în care am scăpat spre final o victorie care ne era la îndemână, echipa este mult schimbată în bine şi cred că vom mai avea câteva meciuri pe care le putem câştiga în retur”, este de părere antrenorul Ionel Brustur.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE