S-a lansat Jurnalul Pacientului cu BPOC Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 160 Vizualizări

S-a lansat Jurnalul Pacientului cu BPOC

Societatea Română de Pneumologie, cu sprijinul GSK România, a lansat în luna ianuarie, Jurnalul Pacientului cu bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC), un ghid de informare şi monitorizare care ajută pacienţii şi medicii să ţină sub control această boală cronică, una care în 90% dintre cazuri este cauzată de fumat.

Distribuit gratuit prin intermediul medicilor

Ghidul informativ Jurnalul Pacientului cu BPOC va fi distribuit gratuit prin intermediul medicilor, ca prim pas în educarea celor peste 1 milion de români care se confruntă cu această afecţiune, cu scopul de a-i ajuta să-şi înţeleagă boala şi să înveţe să o controleze. Totodată, Jurnalul reprezintă şi un instrument de monitorizare, util pentru medici în gestionarea evoluţiei bolii. „Jurnalul Pacientului cu BPOC familiarizează pacientul cu efectele bolii şi consecinţele renunţării la tratament. Ghidul este util fiindcă sprijină investigaţiile medicului şi învaţă pacientul să-şi controleze boala, explicându-i inclusiv cum să gestioneze o criză atunci când este singur”, a declarat prof. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, organizatorul acestui proiect.

Răspuns la statisticile îngrijorătoare

Jurnalul a fost creat ca răspuns la realităţile şi statisticile negative din jurul acestei boli pulmonare cronice, care avertizează că numai 25% dintre persoanele diagnosticate urmează un tratament regulat, în ciuda faptului că în lipsa acestuia, boala se agravează, modifică dramatic viaţa pacientului, (care ajunge să nu mai poată respira la cel mai mic efort) şi poate fi fatală. Jurnalul îşi propune să favorizeze acceptarea tratamentului de către pacient şi să îl asiste în lupta împotriva bolii cu sfaturi auxiliare. Aceasta este a doua iniţiativă de acest fel pe care GSK România o susţine în ultimul an în sensul facilitării accesului la informaţie pentru pacienţii cu boli respiratorii, după ce anul trecut am susţinut crearea, de către partenerii noştri din SRP, a Jurnalului Pacientului cu Astm. Avem 40 de ani experienţă în aria bolilor respiratorii şi ne-am asumat în totalitate angajamentul de a fi un real sprijin pentru echipa medic-pacient, atât prin portofoliul nostru de produse inovatoare, cât şi prin susţinerea creării instrumentelor moderne de management al bolilor, precum Jurnalul Pacientului cu BPOC”, a declarat dr. Dana Constantinescu, directorul medical al GSK România, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume.

Construit ca un ghid al pacientului cu BPOC, care să fie util şi medicului în monitorizarea pacienţilor, Jurnalul cuprinde 64 de pagini cu informaţii despre simptome, analize, semnele de exacerbare a bolii, sfaturi practice ­despre dieta potrivită sau renunţarea la fumat, cu scopul de a arăta cum boala poate fi ţinută sub control, oferind totodată şi un instrument de evaluare şi monitorizare al acesteia, dedicat medicilor. Jurnalul tipărit va fi pus la dispoziţie gratuit pacienţilor care suferă de BPOC, prin intermediul medicilor pneumologi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE