UMF prezintă modificările admiterii din 2014 Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 254 Vizualizări

UMF prezintă modificările admiterii din 2014

Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu-Mureş a hotărât, în şedinţa din 15 ianuarie, câteva măsuri cu privire la admiterea la programele de licenţă, sesiunea iulie 2014.

Modificări şi noutăţi

Potrivit site-ului UMF, s-au făcut modificări la bibliografia de examen pentru candidaţii care vor susţine proba de admitere la Biologie, la programele de studii: Medicină – limba română, Medicină – limba maghiară, Medicină dentară – limba română, Medicină dentară – limba maghiară. Pentru aceste programe, bibliografia va fi exclusiv din manualul „Anatomie şi Fiziologie pentru admitere la facultăţile de medicină – Barron’s” – ediţia în limba română, Editura University Press, 2014, respectiv „Anatómia és élettan az orvosi szakokra való felvételi vizsgához” – ediţia în limba maghiară, Editura University Press, 2014. Aceste manuale se vor comercializa prin librăria universităţii şi prin librăria online, începând cu luna februarie 2014.

Examenul de biologie din manual va consta dintr-un test cu 100 întrebări dintre care 90 întrebări vor fi alese din lista de întrebări existente la nivelul fiecărui capitol al cărţii (doar întrebările de tip răspuns unic şi adevărat/fals), cu posibilitatea comisiei de randomizare a răspunsurilor. Celelalte 10 întrebări vor fi la prima vedere din materia a 10 capitole selecţionate şi anunţate in momentul lansării cărţii.

Candidaţii care vor opta pentru a susţine examenul la disciplinele chimie sau fizică, vor avea aceeaşi metodologie de examen ca în anul 2013. La disciplina Chimie vor fi 100 întrebări dintre care 75 întrebări din caietele de teste existente şi 25 întrebări la prima vedere; la disciplina Fizică vor fi 57 de intrebări dintre care 25% la prima vedere. Pentru celelalte programe de studii de 3-4 ani, metodologia de examen şi bibliografiile rămân aceleaşi ca în sesiunea 2013.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE