Share

Home / Administratie / Valentin Pescari, discurs la superlativ despre Domnul Unirii

Valentin Pescari, discurs la superlativ despre Domnul Unirii

Chestor de poliţie Valentin Pescari, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Mureş, a afirmat vineri, 24 ianuarie, cu ocazia unei scurte alocuţiuni susţinută în timpul festivităţii prilejuite de împlinirea a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române, că poliţiştii mureşeni fac tot posibilul pentru a asigura ordinea şi liniştea cetăţenilor.

De asemenea, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Mureş a vorbit la superlativ despre Alexandru Ioan Cuza, creatorul Poliţiei moderne. „Mă bucur nespus de mult că această manifestare are loc în curtea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, având în vedere că poliţiştii mureşeni au făcut tot posibilul să aibă această figură emblematică a Domnului Unirii, şi pentru aceasta le mulţumesc încă o dată. Mulţumesc tuturor celor care au dat curs invitaţiei de a fi prezenţi la această manifestare şi vă asigurăm de întreaga noastră recunoaştere. Aş arăta că Poliţia mureşeană, aşa cum o ştiţi dumneavoastră, face eforturi foarte mari pentru a apăra ordinea şi liniştea publică pe raza judeţului Mureş. Întorcându-mă la Domnul Unirii, aş spune că acesta a pus bazele Poliţiei moderne române. În acea perioadă, fiind acele vremuri tulburi, el a încercat să stabilească o legislaţie foarte clară. La plecarea lui de pe tron, sau la plecarea lui din România, acesta a spus: „Să trăiască România!”, s-a adresat Valentin Pescari celor prezenţi în curtea Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Mureş.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Distincţie specială pentru Péter Ferenc

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, a primit duminică, 7 iulie, distincţia “Pro Búzásbesenyő”, cu …

Share
Share