Home / Sport / FOTO: BC Nova Vita sparge gheaţa în Liga Naţională

FOTO: BC Nova Vita sparge gheaţa în Liga Naţională

Distribuie

Echipa feminină de baschet BC Nova Vita Târgu-Mureş a obţinut sâmbătă, pe teren propriu prim a victorie din ediţia actuală a Ligi Naţionale. Mureşencele au învins cu scorul de 82-61 (20-15, 20-11, 27-12, 15-23) formaţia SCM Universitatea Craiova şi au pasat ultimul loc în clasament acestora. Favorite în confruntarea cu echipa doljeană, elevele antrenorului Ionel Brustur nu a dat nicio şansă adversarei, instalându-se la conducere încă din debutul meciului. Cu o mult mai bună circulaţie a balonului şi mai sigure sub panou, mureşencele au luat un avantaj de 10 puncte, menţinut la intrarea în ultimul minut al primului sfert, după care oaspetele au redus diferenţa. După un prim coş al craiovencelor, sfertul secund a fost la discreţia gazdelor, care s-au desprins la 18 puncte spre final şi au intrat la pauză cu 40-26.

Mai tranşante după pauză

Cu un joc mult mai atent la reluare, Nova Vita a trecut rapid de graniţa celor 20 de puncte şi a defilat de-a dreptul spre finalul sfertului trei, încheiat cu un liniştitor 27-12 şi înaintea ultimului act soarta partidei era decisă. În ultima parte, antrenorul gazdelor a schimbat întreaga garnitură, folosind două echipe cu câte două-trei jucătoare din formula de start. Cu toate acestea, diferenţa s-a mărit constant, ajungându-se la un moment dat la un ecart de 35 de puncte. Pe fondul unei relaxări, oaspetele au redus spre final, încheind ultimul sfert în avantaj. Victoria mureşencelor nu a fost însă în niciun moment pusă în pericol şi echipa a dovedit că se află într-o vădită creştere, cu şanse de a obţine şi alte succese pe parcursul returului. Capitolele la care ar fi de lucru, precizia aruncărilor de trei puncte, numărul acestor reuşite fiind de doar două şi chiar al celor libere, unde s-au ratat 13 din cele 31 de care au beneficiat. De remarcat faptul că dintre cele 11 jucătoare care au intrat pe teren, doar Adina Gherendi nu a punctat, iar cele două jucătoarea americană care a debutat, Wilson, Lashantel a reuşit un double-double, cu 16 recuperări, iar conaţionale sa, Walker a recuperat 12 mingi.

Marcatoare: Vincze 14, Meszáros 14, Wilson 13, Mihai 12 (1×3), Walker 8, Ceauşu 7, Vlaicu 7 (1), Gál 4, Bartha 2, Paraidi T. 1.

De la oaspete, Ninu şi Moţăţăianu au reuşit ambele câte 19 puncte.

Foto: Miruna OBRAZ

[zizigallery id=1072]


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

ACS Kinder: Grupa U8 a câștigat Cupa Municipiului Reghin

Distribuie După succesele grupelor U11, U9 și U6 din cadrul ACS Kinder a sosit momentul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.