Home / Administratie / Criză de personal la Poliţie

Criză de personal la Poliţie

La data de 31 decembrie 2013, statul de organizare al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş era încadrat în proporţie de 90,71%, potrivit raportului de ctivitate al instituţiei. “Insuficienţa personalului rezultă însă nu din acest procent, cât mai ales din raportarea la situaţia operativă, populaţie/ teritoriu/ număr de poliţişti la 100.000 locuitori, şi la faptul că în cursul anului 2011, datorită constrângerilor bugetare, din statul de organizare al Inspectoratului au fost radiate 135 de funcţii. În cursul anului 2013 structura organizatorică nu a suferit modificări majore, fiind operate doar redistribuiri de funcţii între diferite structuri, pentru eficientizarea activităţii acestora. Pe parcursul anului au fost încadraţi 23 poliţişti absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ ale MAI, şase ofiţeri şi 17 agenţi de poliţie, au venit de la alte unităţi un ofiţer şi nouă agenţi de poliţie, iar trei ofiţeri şi patru agenţi de poliţie s-au transferat la alte unităţi”, a precizat chestor de poliţie Valentin Pescari, şeful IPJ Mureş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Consiliul Județean Mureș a evaluat proiectele depuse de ONG-uri

Organizațiile neguvernamentale au putut depune proiecte, în cinci domenii, pentru organizarea de programe, activități și …