Home / Administratie / FOTO: Dorin Florea, învăţături despre demnitate şi respect

FOTO: Dorin Florea, învăţături despre demnitate şi respect

Distribuie

Peste 800 de târgumureşeni au dat curs invitaţiei Primăriei municipiului Târgu-Mureş şi au vizionat vineri, 24 ianuarie, spectacolul „Unirea este România”, organizat în Sala Mare a Teatrului Naţional, cu ocazia împlinirii a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Cei prezenţi au aplaudat cu generozitate prestaţiile Ansamblurilor folclorice „Junii Cetăţii”, „Cununa mureşeană” şi „Românaşii”, precum şi a soliştilor de muzică populară Maria Rotaru, Loredana Călin, Ovidiu Olari, Sergiu Cipariu şi Ioan Bocşa, dar şi recitalurile de poezie ale actorilor Nicu Mihoc şi Liviu Pancu, care a fost şi prezentatorul spectacolului.

Eroii din istorie, apreciaţi de primar

La final, a fost invitat pe scenă, alături de artişti, Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureş, care a urmărit spectacolul dintr-o lojă, alături de consilierul său personal Claudiu Maior şi senatorul PDL Marius Paşcan.

În discursul său, edilul şef a vorbit la superlativ despre „mâna de bărbaţi” care la 24 ianuarie 1859 au oferit o lecţie de demnitate românilor şi europenilor. „Să înţelegem că au fost bunicii noştri care nu au avut alt gând decât un zâmbet de libertate şi adevăr, ştiind să preţuiască ce au făcut o mână de bărbaţi în istoria acestei ţări. Şi spun o mână de bărbaţi şi judecaţi-i dumneavoastră prin prisma vremurilor în care trăim astăzi”, a afirmat Dorin Florea. „România a avut prieteni adevăraţi în Europa de atunci şi aşa au fost posibile lucruri măreţe în istoria noastră, lucruri pe care trebuie să le apărăm mai presus de orice”, a adăugat primarul municipiului Târgu-Mureş.

„Românii n-au nevoie să facă sluj!”

De asemenea, Dorin Florea a solicitat târgumureşenilor să ştie să îşi respecte înaintaşii şi a afirmat că sacrificiul celor care au scris istoria României nu ne permite să facem sluj în faţa niciunui popor. „Pentru a ne respecta trecutul n-avem nevoie decât de fapte. Avem nevoie să nu mai existe atât de multă ură şi numai dumneavoastră o puteţi face, dacă ieşiţi din blazare, dacă ieşim în faţă, să arătăm drumul copiilor noştri şi respectul faţă de înaintaşii noştri. Gândiţi-vă cu cât sacrificiu au dat, peste tot în ţara asta e plin de morminte care urlă cel puţin să le revendicăm un loc în valorile europene. Şi de aceea vă rog să mă credeţi că nu voi avea niciodată vreo ezitare de a vă chema de fiecare dată să dăm tuturor o lecţie de demnitate. Românii n-au nevoie să facă sluj, n-au nevoie să facă compromisuri de niciun fel! Chiar în Târgu-Mureş au nevoie să îşi apere ceea ce ne-a dat zestre bunicii noştri, că nu-s decât câţiva ani”, a arătat Dorin Florea.

La final, în faţa Teatrului Naţional, târgumureşenii au dansat tradiţionala Horă a Unirii.

 

Foto: Miruna OBRAZ

[zizigallery id=1073]

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Propunere PNL. Pasaj subteran în zona Cocoșul de Aur

Distribuie Consilierul local al Municipiului Târgu Mureș, Horea Șarlea, a prezentat, în cadrul unei conferințe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.