Victorie cu emoţii la final obţinută de BC Mureş BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 71 Vizualizări

Victorie cu emoţii la final obţinută de BC Mureş

În etapa a doua a returului Ligii Naţionale de Baschet Masculin,  BC Mureş Târgu-Mureş a învins pentru a cincea oară consecutiv într-un joc oficial formaţia Gaz Metan Mediaş. Scor final: Gaz Metan Mediaş-BC Mureş 75-81 (21-23, 19-19, 13-21, 22-18). A fost al doilea succes consecutiv pe terenul medieşenilor, după jocul trei al semifinalei ediţiei trecute, dar unul obţinut cu ceva emoţii. Deşi din echipa gazdă lipseau jucători importanţi, BC Mureş a contat la fel ca şi adversarii, mai mult pe evoluţia a cinci jucători, cei care au început şi încheiat partida. Dintre cei care au mai intrat pe parchet, doar Navickas a jucat aproape 10 minute, în timp ce Păltinişanu şi Jucan nu au totalizat împreună cât pentru un sfert. Acest lucru dovedeşte totodată faptul că Gaz Metan rămâne o echipă redutabilă, chiar şi în efectiv redus. Dealtfel, ambele echipe au jucat cu doar opt jucători. A rezultat un meci echilibrat, dominat de mureşeni, care au încheiat primul sfert la doar un coş avantaj. Aceeaşi diferenţă era consemnată şi la pauză, după ce gazdele s-au aflat de câteva ori la conducere, având la un moment dat 29-23.

Joc mai bun la reluare, urmat de emoţii la final

În sfertul trei, BC Mureş a reuşit prima dată să se desprindă la 10 puncte şi au avut şansa să mărească diferenţa. S-au pierdut însă uşor mingi şi s-a ratat mult, medieşenii reuşind să se apropie din nou. Gaz Metan a redus la un singur punct diferenţa, 75-76 la intrarea în ultimul minut de joc, printr-un coş din afara semicercului, reuşit de Shiloh şi soarta partidei era pe muchie de cuţit. Fostul jucător al medieşenilor, Ivanovic a replicat însă imediat, iar Peciukas a îndepărtat definitiv emoţiile mureşenilor, susţinuţi şi de această dată de un grup de suporteri care au dominat fondul sonor al sălii. Dealtfel, Ivan a reuşit să se răzbune pe fosta echipă cu un double-double, 17 puncte şi 14 recuperări, aproape de acest lucru fiind şi Mladenovic, el totalizând 9 recuperări. Primul marcator al echipei a fost însă canadianul Denham Brown, cu 19 puncte înscrise şi 8 recuperări. BC Mureş obţine astfel a 11-a victorie din această ediţie şi se pregăteşte pentru marile confruntări din restanţele cu CSM Oradea şi CSU Atlassib Sibiu, echipe care au înregistrat tot atâtea înfrângeri ca şi echipa lui Srecko Sekulovic şi campionii de la CSU Asesoft Ploieşti, pe care îi vor întâlni la Târgu-Mureş peste trei săptămâni.

Au evoluat formaţiile:

Gaz Metan: Shiloh 22 (1×3), Kemp 19 (2), Bogavac 16 (1), Dumitrescu 9 (3), Marojevic 5, Okosun 4

BC Mureş: Brown 19, Ivanovic 17 (1), Peciukas 14 (2), Mladenovic 14p, Jelenic 13 (2),  Navickas 3 (1), Jucan 1

Pentru “tigri”se apropie o serie “de foc”

Pentru BC Mureş se aproprie o serie de partide extrem de dificile. La sfârşitul săptămânii, la Federaţia Română de Baschet s-a decis şi data de disputare a partidei restanţă dintre CSU Atlassib Sibiu şi BC Mureş, din etapa a XII-a a LNBM. Acesta se va juca miercuri, 29 ianuarie, de la ora 18 în Sala Transilvania din Sibiu. Partida a fost amânată la cererea sibienilor, deoarece la vremea respectivă arena sibiană a fost ocupată. O altă restanţă a mureşenilor, cea din etapa a IX-a de această dată, pe teren propriu cu CSM Oradea se va disputa în data de 19 februarie, tot de la ora 18. Înaintea acesteia, mureşenii vor avea şi meciul din etapa a V-a a returului, acasă cu CSU Asesoft Ploieşti, meci care se va disputa în perioada 14-16 februarie. Toate cele trei adversare au înregistrat până în prezent acelaşi număr de înfrângeri (3), ca şi BC Mureş.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE