FOTO: Argumente pentru educaţie la aniversarea “Unirea” Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 479 Vizualizări

FOTO: Argumente pentru educaţie la aniversarea “Unirea”

Momentul culminant al Zilelor Colegiului “Unirea” derulate în perioada 22-27 ianuarie a fost marcat printr-un spectacolul festiv intitulat „Argument pentru Unirea ”, luni, 27 ianuarie, la Teatrul Naţional, cu  prezenţa elevilor din clasele I-XII, a profesorilor, părinţilor, directorilor şi oficialităţilor locale şi judeţene.

Unirea” sărbătoreşte „spiritul unirist”

“Sărbătoarea Colegiului Naţional “Unirea”  este un timp trăit intens, un timp de pregătire pentru viaţă, în care rodul trăirii ne face cunoscuţi în lume şi din această cauză noi, dascăli şi elevi deopotrivă, avem certitudinea idealului nostru, al Unirii. Arhitectura şcolii noastre îmbracă forme şi culori în fiecare an, definind acel „altceva” spre care tindem mereu. Acest altceva, mai ales în această sărbătoare, întregeşte ceea ce ne place să numim spiritul unirist. Devenire în timp, Colegiul Naţional „Unirea” defineşte loialitatea, multiculturalitatea, entuziasmul, creativitatea, talentul pe care elevi şi  profesori împreună le-au investit în numele excelenţei. Dinspre trecut spre prezent, Colegiul Naţional „Unirea” sărbătoreşte „spiritul unirist”, reunind generaţii de elevi care au împlinit un vis,dascăli care au inscripţionat destine şi părinţii care au investit încredere în calitatea educaţiei primate”, a precizat Teodora Boar, directorul Colegiului Naţional “Unirea” din Târgu Mureş.

Oficialităţile judeţului şi municiului Târgu Mureş au adresat cuvinte de laudă colegiului, rezultatelor acestuia, rezultate care situează “Unirea” în vârful perfoarmanţei şcolare judeţene şi nu numai.

“Unirea”, un simbol

“Doresc ca în numele instituţiei pe care o reprezint, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş să vă adresez cele mai calde urări pentru tot ceea ce înseamnă Colegiul Naţional “Unirea” la nivelul oraşului Târgu Mureş, la nivelul judeţului Mureş şi de ce nu, pe plan naţional. A obţine cele mai bune rezultate la tot ceea ce înseamnă concursuri şi examene naţionale, nu inseamnă deloc puţin lucru. Meritele pentru aceste frumoase rezultate vă aparţin. Aparţin echipei Colegiului Naţional “Unirea”, unitate de învăţământ care reprezintă un simbol, o emblemă pentru tot ceea ce înseamnă funcţionarea unei echipe formată din părinţi, cadre didactice şi elevi. O echipă puternică, dinamică care iată a reuşit şi reuşeşte să treacă peste toate dificultăţile  cu care s-a confruntat şi să fie mereu în prin plan, în linia întâi şi să facă cinste sistemului de învăţământ din judeţul Mureş. Suntem foarte mândri de existenţa acestui colegiu în judeţul Mureş, suntem mândri de activitatea dumneavoastră şi  vă asigur de sprijinul Inspectoratului Şcolar în tot ceea ce întreprindeţi. Vă doresc să aveţi sănătate, putere de muncă şi succes în tot ceea ce faceţi. La mulţi ani Colegiului Naţional “Unirea”

Nadia Raţă, inspector şcolar general adjunct în cadrul Înspectoratului Şcolar Judeţean Mureş

“Liniştea necesară desfăşurării procesului de învăţământ”

“În calitate de membru în cadrul Consiliului de Administraţie al Colegiului Naţional “Unirea”, nu pot să spun decât că sunt mândru că mă aflu aici şi în numele primarului Târgu Mureş vă felicit pentru rezultatele deosebite pe care le-aţi obţinut în timp,  pentru tot ceea ce faceţi pentru învăţământul mureşean. Din punct de vedere al responsabilităţii faţă de activitatea dumneavoastră e clar că în ceea ce priveşte învăţământul, instituţiile statului care gestionează învăţământul  şi reprezentanţii  şcolii îşi fac datoria şi rămâne ca noi, Primăria şi Consiliul Local Târgu Mureş să dezvoltăm acele activităţi care să vă asigure liniştea necesară desfăşurării procesului de învăţământ. Ca să înlătur acest patetism înstaurat în ultima vreme cu privire la o aşa zisă mutare a dumneavoastră din sediul în care vă desfăşuraţi actvitatea se va face tot ce este posibil să rămâneţi acolo şi  în continuare vom fi alături de dumneavoastră”

Valentin Bretfelean, şeful Poliţiei Locale Târgu Mureş

Unitate şi integritate

“Rezultatele colegiului vorbesc de la sine, atât la nivel local cât şi naţional. Pentru acest lucru vă felicit şi vă urez mult succes în continuare. Dincolo de aceste frumoase rezultate, întrebarea este ce face această comunitate pentru dumneavoastră. Trebuie să recunosc cu amărăciune în suflet că până acum situaţia juridică a imobilului şcolii de atâţia ani retrocedat nu a fost rezolvată. Cred că este prioritatea noastră numărul 1 să rezolvăm situaţia juridică a acestui imobl, să-l achiziţionăm sau să-l închiriem pe termen lung astfel încât autoritatea publică locală să poată investi în infrastructura acestei şcoli. Cred că prioritar pentru bugetul municipiului Târgu Mureş ar trebui să fie câteva investiţii pentru acest liceu. Legat de titlul acestei manifestări, “Argument pentru Unirea”, cred că argumentul primordial pentru această comunitate şi pentru funcţionarea dumneavoastră în viitor a acestui liceu, este să rămână şi să predomine în continuare unitatea şi integritatea acestui liceu care să primeze în faţa interesulor unora şi dezintereselor altora. Cred că acesta este argumentul fundamental pentru “Unirea”, să rămână pentru toţi un mit pentru a sprijini acest liceu în continuare”

Ionela Ciotlăuş, viceprimarul municipiului Târgu Mureş

“Oare ne pasă ce gândeşte elevul de lângă noi ?”

“Mâ încearcă un sentiment de nostalgie pentru că sunt în rândul tinerilor şi îmi duc aminte de frumoşii ani de şcoală. Pe de altă parte, performanţele deosebite obţinute de-alungul anilor de acest colegiu mă obligă să mă gândesc la tradiţia excepţională care o are această unitate de învăţământ care nu este voie să fie alterată pe viitor. În schimb, nu pot să nu mă gândesc la faptul că, oare avem grijă unii de ceilalţi, oare ne pasă ce gândeşte elevul de lângă noi. Eu ştiu ce înseamnă 15 şi  24 ianuarie, 1 decembrie, dar oare cu toţii ştim ce înseamnă pentru omul de alături 22 ianuarie, 15 martie sau 20 august. Avem grijă de câinii comunitari, de copacii de lângă noi, dar oare avem grijă destulă de colegii noştri din această unitate de învăţământ ? Este desigur o întrebare retorică. Vă doresc la mulţi ani şi mult succes în continuare”

Peti Andras, viceprimarul municipiului Târgu Mureş

“Fiţi voi înşivă !”

De fiecare dată luna ianuarie este încununată de acest eveniment organizat de Colegiul Naţional “Unirea”. Ca şi echipele de conducere ale colegiului, de dinainte, şi în acest an observ că această coeziune, acest sentiment de apartenenţă este unul extraordinar la “Unirea”. Am auzit de mai multe ori în oraş că nu am spus colegiului că “Unirea” este cel mai bun liceu din judeţ. O spun acum, da, “Unirea” este cel mai bun liceu din judeţ, pentru că în 2013 a avut cea mai mare rată de promovabilitate la Bacalaureat din judeţ, de 100%. Spun acest lucru şi pentru că în anul trecut “Unirea” a avut cea mai mare notă la Bacalaurea, de 9,95. În ce priveşte problemele acestui liceu, am încredere deplină în primarul municipiului Târgu Mureş, în Consiliul Local, în cei doi viceprimari şi cred că problemele voastre vor fi rezolvate cu promtitudine de către ei. Cred că dumneavoastră meritaţi condiţii mult mai bune de învăţat, mertaţi condiţii mult mai bune pentru activităţile extracuriculare. Acest lucru vă va ajuta să fiţi voi înşivă. Dacă acasă fiecare dintre dumneavoastră aveţi nişte canoane pe care părinţii voştri vi le impun, la şcoală aveţi părinţii, care sunt profesorii. O fac pentru voi, o fac pentru că au încredere în voi, pentru că vă iubesc, atât părinţii cât şi profesorii. Acest lucru să nu-l uitaţi niciodată, pentru că vă iubesc foarte mult, pentru că nu aşteaptă nimeni de la voi decât să fiţi voi înşivă. Voi trebuie să fiţi copii, tinerii de care România are atâta nevoie. Veţi reuşi în viaţă dacă veţi fi voi înşivă. Niciodată să nu încercaţi să copiaţi pe nimeni, alături îi aveţi şi pe părinţi şi profesori ca să fiţi voi înşivă. Tuturor elevilor şi profesorilor, atât în calitate de părinte cât şi de de preşedinte în mod efemer al acestui judeţ, vă doresc să formaţi o echipă, şi toţi împreună să fiţi voi înşivă. Succes şi la mulţi ani Unirea”

Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş

Premierea celor mai buni dintre cei buni

Momentul festiv a continuat cu acordare diplomelor de excelenţă celor care au făcut şi fac în continuare cinste Colegiului “Unirea”,  atât în ce priveşte rezultatele la învăţătură cât şi în ce priveşte calităţile cultural, artistice  şi nu în ultimul rând  celor care prin împlicare fac ca “Unirea” să-şi menţină locul fruntaş în rândul unităţilor de învăţământ din judeţ. “Valoarea, adăugată de fiecare generaţie , care se aşează într-un timp traversat dinspre copilărie spre adolescenţă, la Unirea este  răsplătită prin premiile de excelenţă Unirea 2014, clasificate pe patru  segmente distincte: excelenţă academică, excelenţă cultural-artistică şi excelenţă sportivă, loialitate faţă de şcoală. Promovând spiritul unirist prin premiile de loialitate faţă de colegiu , dovedim că împreună: dascăli , elevi şi părinţi merităm să reiterăm valorile care ne-au consacrat”, a precizat Teodora Boar.

Călătorie în universul “Unirea”

Partea a doua a spectacolului festiv le-a revenit elevilor Colegiului “Unirea”, de la cei mai mici până la colegii mai mari, împreună au dat glas argumentului pentru educaţie, prin poezie, cântec, dans, spiritului unirist care timp de câteva ore şi-a lăsat amprenta în sufletele celor prezenţi. De la cărămida de temelie a şcolii viitorului, care a deschis simbolic spectacolul elevilor, până la valorile nobile ale cunoaşterii, elevii au parcurs o frumoasă călătorie în frumosul univers pe nume Colegiul Naţional “Unirea”, o călătorie cu şi despre cei care dau frumos viaţă uneia dintre cele mai rerprezentative unităţi şcolare din judeţ. La mulţi ani “Unirea”, la mulţi ani unirişti.

Foto: Miruna OBRAZ

[zizigallery id=1074]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE