FOTO: Avocatul Galdea, decanul tinereţii de la Baroul Mureş Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 2953 Vizualizări

FOTO: Avocatul Galdea, decanul tinereţii de la Baroul Mureş

Avocaţii din Baroul Mureş şi-au ales luni, 27 ianuarie, noua conducere pentru următorii patru ani. Nicolae Traian Galdea a fost preferat de majoritatea celor 218 participanţi la Adunarea Generală Extraordinară Electivă a Baroului Mureş găzduită de Teatrul „Ariel” din Târgu-Mureş şi a învins-o la vot pe contracandidata sa la funcţia de decan, Gabriela Ecaterina Papuc.

Interes pentru pregătirea profesională a avocaţilor

Noul decan al avocaţilor din judeţul Mureş are vârsta de 39 de ani, a intrat în Baroul Mureş la data de 17 ianuarie 2000 şi şi-a propus să contribuie la consolidarea prestigiului profesional al avocaţilor în raport cu instituţiile din domeniul justiţiei. „Vor fi destule obiective pe care le avem în vedere. În primul rând, o să ne intereseze o pregătire profesională adecvată a avocaţilor, asta însemnând mai multe conferinţe pe această temă şi bineînţeles creşterea prestigiului profesional în raport cu toate instituţiile publice cu care interferăm. Vrem să fim şi să arătăm că avocaţii reprezintă o putere şi într-adevăr o necesitate în actul de justiţie”, a declarat, pentru cotidianul „Zi de Zi”, Nicolae Traian Galdea.

„Este o obligaţie votul pe care l-am primit”

De asemenea, decanul Baroului Mureş s-a adresat şi colegilor săi de breaslă, cărora le-a mulţumit pentru susţinere, arătând că votul primit este o obligaţie care trebuie onorată. „Este o onoare să fiu ales la vârsta pe care o am în fruntea unui astfel de colectiv. Sper să fiţi alături de mine şi ceea ce mi-am dorit pentru dumneavoastră să se împlinească. Este o obligaţie votul pe care l-am primit din partea dumneavoastră, sper să pot să îmi îndeplinesc cu aceeaşi încredere şi bună credinţă de care am dat dovadă şi până acum acest mandat care începe începând de astăzi”, a afirmat Nicolae Traian Galdea.

Ioan Sabău Pop: „Aşteptăm reabilitarea profesiei”

Din prezidiul care a supravegheat bunul mers al Adunării Generale Extraordinare Elective a Baroului Mureş au făcut parte Ioan Sabău Pop – preşedinte şi Camelia Boerescu, Albert Consuella, Carmen Diana Marian şi Nicolae Daniel Cătinean. „Aşteptăm ca noua conducere să se racordeze mai puternic în ceea ce priveşte această profesiune în contemporaneitate, adică să facă proiecte, să pună în activitate comisii funcţionale şi desigur să reabiliteze această profesie care este foarte importantă în societatea românească, în primul rând pentru justiţie, pentru că un avocat competent, care cunoaşte carte şi dispoziţii legale este un participant foarte ancorat şi util actului de justiţie”, a precizat, pentru cotidianul „Zi de Zi”, avocatul Ioan Sabău Pop.

Consiliu de conducere şi comisii noi

Începând de luni, 27 ianuarie, structura Consiliului Baroului Mureş este următoarea: Nicolae Traian Galdea, Pavel Axente, Viorel Gorea, Petru Constantin Ilea, Ana Ghere, Bogdan Ioan Burghelea, Iosif Arpad Henter, Alexandrina Şeulean, Mariana Emilia Rus, Bujaki Inge şi Grigore Borz. De asemenea, Consiliul Baroului Mureş va avea următorii membrii supleanţi: Georgica Gabor, Corina Ionel, Emil Cioloboc, Magos Szilard Szabolcs, Gabriela Ecaterina Papuc, Torok Eniko, Maria Mihaela Muntean, Marius Flaviu Ionescu, Mariana Pădurean, Ovidiu Dorel Jeflea, Leon Ilovan şi Ioan Păun.

În cadrul aceleiaşi Adunări Generale Extraordinare Elective a fost desemnată şi noua structură a Comisiei de Disciplină a Baroului Mureş, alcătuită din Emilia Anderko, Petru Constantin Ilea, Neculai Lepedeanu, Carmen Maria Pauluş şi Ioan Păun.

Totodată, avocaţii prezenţi l-au ales pe Ioan Burghelea ca reprezentant al Baroului Mureş în Comisia Centrală de Disciplină, pe Bogdan Ioan Burghelea şi Corina Ionel ca delegaţi la Congresul Avocaţilor din acest an şi pe Lucia Gărbuleţ, Florin Luduşan şi Mate Attila pentru Comisia de Cenzori a Baroului Mureş.

[zizigallery id=1075]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE