Butonul de panică pentru urgenţe, prezentat de Ambulanţa Samaritanus Recomandări zi de zi
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 303 Vizualizări

Butonul de panică pentru urgenţe, prezentat de Ambulanţa Samaritanus

O aplicaţie care permite persoanelor aflate în situaţii de urgenţă să trimită un mesaj către un dispecerat cu locaţia exactă. Un sistem de comunicare şi avertizare în timp real a urgenţei. Este nevoie de un telefon deştept, conexiune la internet şi semnal. Acesta este mecanismul de funcţionare a aplicaţiei lansată de Ambulanţa Samaritanus şi Daniel Cândea, un informatician din Târgu-Mureş.

Date concrete şi localizare exactă

Zsigmond Varga, coordonatorul Ambulanţei Samaritanus, a prezentat luni, 27 ianuarie, aplicaţia care ar putea să salveze multe vieţi, un sistem la care are acces orice persoană, indiferent de oraşul sau ţara în care se află. Aplicaţia trebuie instalată pe un smartphone, utilizatorul completând mai multe câmpuri, cu datele personale şi boala sau bolile de care suferă. Apăsând butonul de panică, acesta transmite un mesaj de alertă, care ajunge la salvatori. „Aplicaţia se referă la un sistem de comunicare în timp real a unor situaţii de urgenţă. Orice persoană o poate utiliza. Ea este pentru telefoanele inteligente şi poate monitoriza un utilizator sau un caz de panică. Dacă apasă pe butonul de panică transmite această alertă către dispeceratul nostru. În mesajul pe care îl transmite, noi primim datele medicale ale utilizatorului, vârsta, sexul, grupa sanguină, bolile cronice de care suferă, alergiile la medicamente şi evident avem localizarea exactă. Sistemul este destul de exact pentru că foloseşte şi GPS-ul şi GSM-ul. Noi am făcut teste pe ambele sisteme de localizare şi ajungem până la 5 metri localizare cu dispozitivul. Dacă utilizatorul se află într-o situaţie de urgenţă, este suficient să apese butonul de panică”,  a spus  Zsigmond Varga.

„Vrem să popularizăm această aplicaţie”

Reprezentanţii Ambulanţei doresc să popularizeze aplicaţia pentru ca toate serviciile de ambulanţă din ţară să o folosească, cu condiţia ca fiecare serviciu să precizeze de unde au această aplicaţie. Aplicaţia se descarcă gratuit şi se utilizează gratuit. În plus, coordonatorul Ambulanţei Samaritanus a mai precizat că aplicaţia a fost lansată anul trecut, iar în ceea ce priveşte accidentul din Apuseni, lucrurile ar fi stat altfel dacă sistemele erau mai eficiente. „Vrem să popularizăm această aplicaţie pentru ca toate serviciile de ambulanţă din România să ştie că dăm această aplicaţie gratuit tuturor şi ea poate fi personalizată pentru fiecare serviciu de ambulanţă. Ea este pentru oamenii care au nevoie de ajutor şi se află într-o locaţie care nu este exactă. Nu dorim decât să spună că au această aplicaţie de la Ambulanţa Samaritanus. Aplicaţia este gratuită, iar descărcarea ei se face tot gratuit. Odată cu întâmplarea nefericită din Apuseni, s-a văzut că sistemele care existau nu au fost eficiente. S-ar putea spune că după război sunt mulţi viteji, însă aplicaţie nu este de acum, ci de anul trecut. Îmi pare rău că nu am putut lua legătura cu cei aflaţi în acea situaţie să le spunem să descarce aplicaţia şi să transmită mesajul către noi”, a adăugat Zsigmond Varga. Aplicaţia se găseşte pe Google Play.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE