La Naţional se munceşte de zor Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 81 Vizualizări

La Naţional se munceşte de zor

Chiar dacă luna februarie nu aduce nici o premieră  Companiei Liviu Rebreanu” din cadrul Teatrului Naţional din Târgu Mure, veştile bune, completate cu munca la viitoarele proiecte nu lipsesc, actorii, regizorii, scenografii, pregătesc frumoase momente teatrale publicului târgumureşean.

Găciuleanu is back in town

Prima veste bună vine de la Maestrul teatrului dans, Gigi Căciuleanu, care revine la Târgu Mureş.  După aproape doi ani de la premiera Carminei Burana, Gigi Căciuleanu revine la Târgu-Mureş pentru câteva zile de repetiţii. Dacă doriţi să petreceţi o seară de neuitat în compania a peste treizeci de actori ai celor două companii ale Teatrului Naţional din Târgu-Mureş, cu Monica Ristea în rolul Fortunei, sunteţi aşteptaţi  joi, 30 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Mare. Spectacolul de joi seară va fi filmat de către TVR pentru a fi difuzat pe postul naţional de televiziune. Nu uitaţi că biletele pentru acest spectacol costă numai 6 lei!

Repetiţiile la “Martiri”

Altă veste bună este începerea repetiţiilor la spectacolul “Martiri”, de Martiri de Marius von Mayenburg în regia lui Theodor-Cristian Popescu. Martiri este cel mai nou text al lui Marius von Mayenburg şi a fost tradus în română de Elise Wilk. Scenografia spectacolului îi  aparţine lui Cosmin Ardelean. Premiera spectacolului este programată pentru începutul lunii martie, iar din distribuţia acestuia fac parte: Liviu Pancu, Cristina Toma, Dan Rădulescu, Elena Purea, Edi Marinescu, Vlad Bârzan şi doi studenţi ai Universiăţii de Arte din Târgu-Mureş.

Don Quijote se apropie de Târgu-Mureș!

Tot la acpitolul proiecte, repetiţiile pentru spectacolul “Don Quijote” sunt în toi. Spectacolul este regizat de Mihai Măniuţiu, scenariul în versuri este scris de Ada Milea şi Mihai Măniuţiu, muzica este semnată Ada Milea, scenografia îi aparţine lui Adrian Damian, coregrafia – Vavei Ştefănescu, iar din distribuţie fac parte: Raisa Ané, Claudiu Banciu, Rareş Budileanu, Andrei Chiran, Csaba Ciugulitu, Mihai Crăciun, Costin Gavază, Cristina Holtzli, Cristina Iuşan, Anca Loghin, Sergiu Marocico, Ciprian Mistreanu, Ştefan Mura, Luchian Pantea, Alexandra Ţifrea şi Tiberius Vasiniuc.

Porţie de râs cu “Cloaca”

Finalul lunii ianuarie prilejuieşte o nouă reprezentaţie a spectacolului “Cloaca”. Dacă doriţi să râdeţi cu lacrimi alături de Dan Rădulescu, Nicu Mihoc, Alexandru Pavel, Nicolae Cristache şi Raisa Ané, sunteţi poftiţi   vineri, 31 ianuarie, de la ora 19.30, la Sala Mică să vedeţi Cloaca de Maria Goos, în regia lui Theodor-Cristian Popescu. Spectacolul este supratitrat în limba maghiară. “O combinaţie reuşită de comedie, dramă, sensibilitate, cinism şi erotism, spectacolul de faţă, în afară de faptul că reuşeşte să pună în valoare actorii, este unul cu ţinută şi cu substanţă”, după cum afirmă criticul de teatru Mircea Sorin Rusu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE