8 ani de TTM Interviu
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 656 Vizualizări

8 ani de TTM

“Important este că am rămas în picioare”

Televiziunea Târgu-Mureş (TTM) şi-a sărbătorii în această lună opt ani de existenţă. O mică istorie a poveştii celor opt ani de TTM ne-a fost făcută de către Mugurel Gorea, producător general al postului de televiziune.

Reporter: Opt ani de TTM. Cum a fost?

Mugurel Gorea: A fost un proiect independent conceput pentru a aduce o alternativă la ceea ce înseamnă televiziuni naţionale sau de stat, care a pornit foarte greu şi care rezistă datorită sprijinului financiar al proprietarului postului. În acel moment nu existau decât staţii locale ale trusturilor naţionale. Existau foarte puţini oameni de televiziune, acum sunt poate de cinci ori mai mulţi, iar mare parte dintre ei au fost şcoliţi la TTM.

Rep.: Cine au fost cei care au pus umărul la construcţia TTM-ului în urmă cu opt ani?

Mugurel Gorea : Cu banii era atunci Bogdan Buda, pe partea administrativă s-a ocupat Mircea Munteanu şi pe partea editorială şi de instrucţie de personal am fost eu. La început am lucrat ca şi voluntari aproape toţi, apoi salariile au fost mici după care lucrurile s-au mai aşezat şi acum putem spune că suntem un brand local, principala caracteristică fiind că stăm în picioare, nu suntem nici de partea puterii, nici de partea opoziţiei, nu suntem nici de partea scandalurilor şi a mizeriilor mediatice care sunt aşa zis jurnalistice.

Rep.: Cum a fost prima emisie a postului?

Mugurel Gorea : Prima emisie a fost pe 23 ianuarie 2006, primul minut de emisie fiind cu Dan Rădulescu în emisiunea matinală începută de la 8 la 9, apoi am prelungit-o de la 7 la 9. Exista atunci un entuziasm în clădirea de pe Arany Janos, care iată că după opt ani nu ne-a părăsit şi e acelaşi.

Rep.: După Dan Rădulescu au urmat alţi actori…

Mugurel Gorea : Dan prezenta atunci emisiunea de dimineaţă cu Loredana Cofari, care acum este redactor prezentator la Antena 3 Bucureşti. Am mai lucrat cu actriţa Gabriela Bacali, pe emisiuni culturale, cu actorii Monica Ristea, Liviu Topuzu, Elena Purea şi alţii.

Rep.: Câţi au venit, câţi au plecat în cei opt ani de TTM?

Mugurel Gorea : În jurnalistică e o mare migraţie de personal, tot timpul pleacă oameni, vin alţii. Nu am ţinut socoteala dar important este că cei care au plecat de la noi îşi fac treaba foarte bine şi sunt apreciaţi acolo unde sunt.

Rep.: Cu ce gând aţi marcat cei opt ani de TTM?

Mugurel Gorea : Important este că am rămas în picioare.

Rep.: Cum vedeţi TTM peste opt ani?

Mugurel Gorea : Ca o televiziune regională şi mult mai implicată în viaţa comunităţii. Îl văd ca şi un brand de referinţă în presa mureşeană.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE