Mesajul lui Dorel Vancea către oameni: „Să fie mai buni!” Administratie
  • admin
  • 0 comentarii
  • 330 Vizualizări

Mesajul lui Dorel Vancea către oameni: „Să fie mai buni!”

Şăulia, privită cu ochiul celui aflat în trecere prin zonă, este una dintre cele mai frumoase şi ordonate localităţi rurale din judeţ. Aparenţele păstrează încă multe din ceea ce făcea Şăulia o comună model mai acum vreo două decenii. Cum se simte Şăulia anului 2014, ne spune primarul Dorel Vancea.

Reporter: Cum aţi încheiat anul 2013 la Şăulia?

Dorel Vancea: Avem realizări, poate şi câteva neîmpliniri. Am reuşit să finalizăm unele proiecte, cum ar fi terenul sintetic pe care sătenii şi l-au dorit mult. Am terminat îngrădirea cimitirului, am parchetat sălile de clasă ale şcolii şi am introdus şi apa în şcoală. De asta mă bucur în mod deosebit, de faptul că toate şcolile au apă.

Rep: Care o consideraţi drept cea mai mare realizare?

D.V.: Cea mai mare realizare a fost amenajarea Căminului Cultural. A fost o investiţie mare, dar am reuşit să o facem ca lumea, cu băi, bucătărie, încălzire centrală, şi majoritar din fonduri proprii.

Rep: Care ar fi neîmplinirile?

D.V.: O mare problemă a zonei de Câmpie este lipsa apei. Asta este cea mai mare durere a noastră, dacă asta s-ar rezolva, am fi fericiţi. Am săpat câteva fântâni, dar degeaba, apă tot nu este. Vin oameni în vârstă şi mi se plâng „Nu am apă să-mi iau medicamentele, domn’ primar”. Ce pot să le spun? Să meargă să-şi cumpere apă plată de la magazin?

Rep: Înseamnă că oamenii au încredere în Primărie, dacă vin să-şi spună păsurile…

D.V.: Am o relaţie destul de bună cu cetăţenii. Sunt fiu al comunei şi mi-e dragă, nu m-aş fi întors aici dacă nu ar fi fost aşa. Mi-ar fi plăcut să fac cât de multe. Vreau în continuare, dar uite că şi acum, la aproape 2 ani de mandat încă plătesc datorii. Nu mă plâng, Îmi suflec mânecile şi lucrez în continuare. Am doar un mesaj totuşi către oameni, să fie mai buni, să se înţeleagă şi să se ajute între ei. Oamenii de aici erau cei mai buni, pâinea lui Dumnezeu. Poate şi pentru că asta era una dintre comunele cele mai bine situate…iar acum nu mai e chiar aşa, ca de fapt în multe alte localităţi rurale.

Rep: Poate tânăra generaţie o să fie altfel…

D.V.: Din păcate nici media de vârstă nu ne ajută, este destul de mare. Din 800 de case avem 97 goale. În alte foarte multe case stă doar o singură persoană, mulţi bătrâni singuri…Sunt  foarte puţini tineri, nu mai vin tineri în comună. Avem o singură casă nouă.

Rep: Aveţi totuşi 2 şcoli…

D.V.: Avem din fericire 327 de elevi, sper că ei vor rămâne aici.

Rep: Aceştia trebuiesc şi distraţi, nu doar educaţi…

D.V.: Avem un campionat de minifotbal, care se ţine de vreo 30 de ani. Sunt 12 echipe înscrise, pe străzi, pe vârste, pe instituţii. Este un eveniment frumos, foarte aşteptat de toţi, nu doar de elevi.

Rep: Cultură, tradiţii?

D.V.: Aici oamenii trăiesc preponderent din agricultură. Aşa au fost obişnuiţi, prima preocupare este munca, după atâta muncă de multe ori oamenii nici nu prea au chef de altceva.

Rep: Planuri pentru 2014?

D.V.: Am făcut un studiu de fezibilitate pentru asfaltarea a 15 kilometri de drum. Dorim să amenajăm târgul, asta o vom face prin GAL-ul de Câmpie. Am început amenajarea Bisericii Ortodoxe, am terminat încălzirea centrală, urmează parchetarea şi iconostasul. Un plan frumos pentru acest an este să facem cu ocazia Hramului bisericii sfinţirea acesteia. Poate vom reuşi să facem şi o capelă. Cu aceeaşi ocazie dorim să dăm Căminului Cultural numele lui Gheorghe Duma şi să punem o placă comemorativă. Sper să fie o zi festivă în sat, să fie un pic de bucurie în sufletele oamenilor.

A consemnat Edith VEREŞ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE