Share

Home / Eveniment / FOTO: Paşi în pregătirea unui discurs la J’ai Bistrot

FOTO: Paşi în pregătirea unui discurs la J’ai Bistrot

Clubul de Public Speaking organizat de JCI Târgu Mureş  a continuat luni, 27 ianuarie cu un nou episod găzduit de sufrageria J’ai Bistrot, invitat fiind Ionuţ Oprea, brand manager al revistei economice lunare Transilvania Business şi PR manager pentru Sport Life Romania.  

“Dacă la primele trei ediţii ale Public Speaking-ului am avut ocazia să aflăm informaţii utile despre arta vorbitului în public precum: ce este şi ce presupune acest vorbit în public, cum să ne pregătim un discurs sau cum “născocim” idei inovatoare – când ne aflăm sub presiune – a sosit momentul să ne perfecţionăm!  Tema aleasă pentru această ediţie a fost “Cum ne pregătim un discurs sau o prezentare? Cum formulăm propoziţiile pentru a transmite mesajul dorit audienţei?”, a precizat Carmen Ana Moldovan, preşedinte JCI Târgu Mureş.

 Ingredientele pregătirii unui discurs

Invitatul serii le-a prezentat celor prezenţi câteva formule pentru a pregăti în avans un discurs, 10 la număr, ingredientele fiind echilibrul, acomodarea, ştirile, exerciţiile, încrederea şi nu în ultimul rând zâmbetul. “Echilibrul vă ajută  să fiţi împăcaţi cu voi înşivă, mental, sufleteşte, profesional dacă e cazul într-o prezentare în cadrul companiei sau pentru clienţi. Nu e întotdeauna uşor de făcut, dar vă recomand să vă luaţi puţin timp şi să faceţi asta. Acomodarea înainte de un discurs e să veniţi până aici la J’ai Bistrot cu o zi înainte de eveniment pentru că totul nu merge aşa cum ne planificăm, şi atunci e bine  să ştiţi unde să vă poziţionaţi, unde va sta audienţa, aspecte care ţin de acomodare. Dacă vorbim de vânzări sau de prezentări de companii, e bine să fiţi la current cu toate ştirile şi tendinţele în domeniul pe care îl abordaţi, în domeniul în care activerază persoanele pe care le abordaţi. Exerciţiile în viaţa curentă înseamnă să povestiţi, să fiţi obişnuiţi să spuneţi despre ce faceţi, despre ce simţiţi, despre ce vă doriţi, despre ce aţi văzut, despre ce va întristzat, despre ce să se întâmple în oraş. Acest exerciţiu vă va ajuta să vorbiţi şi veţi vedea că, şi în cazul Public Speaking o să vă ajute această stare si o să transferaţi informaţii sau emoţii. Încrederea, nu am cum să o explic, trebuie să o simţiţi, să ne aducem aminte că nu există bau bau, de obicei audienţa nu vrea să arunce cu roşii sau cu altceva după voi, ci abia aşteaptă să afle ceva nou, să vă vadă vorbind, şi atunci trebuie să aveţi încredere că totul va fi bine”, a spus Ionuţ Oprea.

“Nu aşteptaţi doar  like-uri şi comentarii”

În continuare, temele atinse în pregătirea unui discurs au vizat interacţiunea, evenimentele şi multimedia, părţi esenţiale  în pregătirea unui discurs. “Interacţiunea presupune cadrul, după ce vorbiţi cu prieteni de-ai voştri despre voi, să vorbiţi şi despre ei, să fiţi la curent cu ce fac ei, atât online cât şi offline, să nu aşteptaţi doar  like-uri şi comentarii.Înseamnă să discutaţi cu prieteni sau cunoştinţe, colegi, oameni din diferite domenii despre rezultatele proiectelor lor, lucru care vă ajută să păstraţi aceste contacte sau să le falorificaţi la un alt nivel. Participarea la evenimentele reprezintă  cea mai simplă recomandare. În afară de acest eveniment există o infinitate de evenimente. În momentul în care sunteţi decişi să participaţi, să fiţi preocupaţi pentru  dezvoltarea voastră profesională veţi avea opţiuni. Cu mare drag mergeţi la toate evenimentele la care puteţi, nu e neapărat nevoie să staţi în primul rând. E ok să staţi oriunde şi să vedeţi ce se întâmplă, cine, ce vorbeşte, despre ce şi cum şi să preluaţi informaţiile sau anumite atitudini prin felul vostru de a fi. Doar faptul că sunteţi acolo şi  trăiţi acea energie a mulţimii vă ajută foarte mult. Multimedia înseamnă să luaţi parte la acest fenomen global. În afara pozelor care le practică toată lumea să încercaţi şi videoclipuri, să încercaţi să scrieţi, încercaţi bloguri, tot felul de comentarii sau situaţii prin care puteţi să vă exprimaţi. De ce nu să faceţi şi voi pe un domeniu pe care îl îndrăgiţi sau care vă pasionează”, a precizat Ionuţ Oprea.

Foto : Alin Zaharie

[zizigallery id=1076]
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Seară de mâncare românească vegană

Amicus Cuisine, în colaborare cu New Life Târgu-Mureș, organizează seri educative din diverse bucătării ale …

Share
Share