Tinerii liberali, acuzaţi de plagiat de rivalii “portocalii” Politic
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 179 Vizualizări

Tinerii liberali, acuzaţi de plagiat de rivalii “portocalii”

Conducerea Tineretului Democrat Liberal (TDL) Mureş a lansat miercuri, 29 ianuarie, acuzaţia de plagiat la adresa iniţiatorilor proiectului “10 pentru Europa”, lansat în urmă cu câteva zile de Tineretul Naţional Liberal (TNL).

Ovidiu Moldovan (TDL) îşi apără proiectul

Acuzaţia de plagiat au fost aduse de Ovidiu Moldovan, vicepreşedinte al Biroului Permanent Naţional al TDL şi preşedinte al Biroului Permanent Judeţean al TDL Mureş. “Tineretul Democrat Liberal semnalează simptomele de “plagiatură cronică” ale tinerilor politicieni aflaţi la guvernare. Astfel, proiectul TNL prin care se promovează ideile tinerilor pentru Uniunea Europeană, “10 pentru Europa”, seamănă izbitor atât ca format cât şi ca nume cu proiectul TDL de comunicare politică “Cu TINEri pentru Europa” desfăşurat la finele anului 2013. Dorim să atragem atenţia tinerilor care doresc să se implice în politică, că practicile de acest gen nu sunt susţinute de tinerii democraţi liberali. Dacă PNL a reuşit un singur lucru în această  guvernare, acela a fost de a prelua din metehnele PSD, inclusiv în arta plagiatului”, a afirmat Ovidiu Moldovan.

Potrivit acestuia, TDL susţine proiectele pentru tineri, însă doar în condiţiile în care acestea sunt realiste şi aduc valoare adăugată  tinerilor din România. “Iniţiativele propagandistice, plagiate şi fără finalitate reală, considerăm că nu sunt modele de urmat pentru cei care doresc să se implice în politică. Este regretabil că TNL, formaţiune aflată la guvernare, în goana de a atrage voturile celor tineri, nu face altceva decât să copieze iniţiative şi astfel păcălind electoratul tânăr să decredibilizeze organizaţiile de tineret ale celorlalte partide”, a mai susţinut Ovidiu Moldovan.

Dan Iernuţan (TNL): “Nu am auzit de proiectul lor până acum”

Contactat de cotidianul “Zi de Zi”, liderul TNL Mureş, Dan Iernuţan, a afirmat că proiectele TDL şi TNL au idei diferite, chiar dacă ambele se adresează tinerilor care aspiră la o viitoare carieră politică de succes. “În primul rând doresc să îi felicit pe cei de la TDL pentru că promovează şi ei tineretul în cadrul organizaţiei lor, dar de la un proiect pentru tineri desfăşurat de ei până la acuzele de plagiat e cale lungă, deoarece eu, în primul rând, nu am auzit de proiectul lor până acum, iar după cum văd (pe internet – n.r.) proiectul se descrie ca fiind unul prin care tinerii activi din domeniul comunicării să se specializeze în marketing electoral şi comunicare publică. Proiectul lor şi al nostru sunt diferite deoarece liberalii au demarat o competiţie în urma căreia vor fi aleşi zece tineri care să candideze la alegerile europarlamentare. În selectarea acestora există anumite etape şi probe care conţin atât discurs politic cât şi marketing politic, însă în cazul nostru tinerii selectaţi nu şi le vor forma, ci le au deja şi le vor pune în valoare”, a declarat Dan Iernuţan. “Singurul plagiat, între ghilimele, este că ambele proiecte se adresează tinerilor”, a mai spus liderul TNL Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Se pare ca aceasta entitate portocalie doar prin aceste tehnici de manipulare au impresia ca reusesc sa faca politica(sau opozitie). Reflecta bine invataturile marinarului. Au primit tema de casa la nivel national. Era si un proverb : „Fereste-te de marinarul care ajunge pe uscat”

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE