Share

Home / Business / CIS Energy, parc fotovoltaic inaugurat în Cuci

CIS Energy, parc fotovoltaic inaugurat în Cuci

Conducerea societăţii CIS Energy SRL Sântana de Mureş anunţă finalizarea lucrărilor la un parc fotovoltaic cu putere de 1,9 MW, investiţie în valoare de 3,5 milioane euro realizată în localitatea Cuci, în apropierea Termocentralei Iernut.

Punct de plecare în noi investiţii

Parcul fotovoltaic este compus din 9.078 de panouri fotovoltaice de 230 W şi este funcţional din 20 decembrie 2013. Inaugurarea oficială a investiţiei va avea loc vineri, 31 ianuarie, de la ora 12.00, în prezenţa reprezentanţilor CIS Energy şi Soventix GmbH. „Suntem foarte mândri de inaugurarea parcului fotovoltaic din localitatea Cuci, ca şi rezultat al parteneriatului excelent cu Soventix GmbH. Acest proiect reprezentativ pentru judeţul Mureş va fi punctul de plecare pentru CIS Energy SRL în noi investiţii în domeniul energiei regenerabile. Avem experienţa şi parteneriatele necesare pentru a deveni un jucător important în dezvoltarea sustenabilă a proiectelor în domeniul energiei regenerabile”, a declarat Sebastian Călugăr, administrator CIS Energy SRL.

Parteneriat CIS Energy – Soventix GmbH

Fondată în anul 2011 ca parte a grupului de firme CIS Group, în scopul dezvoltării de proiecte pentru producţia de energie electrică din surse regenerabile, CIS Energy SRL a devenit în scurt timp compania de proiect pentru dezvoltarea parcului fotovoltaic din localitatea Cuci. Prin asocierea şi intrarea în parteneriat cu grupul de firme Soventix GmbH, societatea doreşte să devină unul dintre cei mai dinamici dezvoltatori de proiecte de energie regenerabilă din Transilvania.

Soventix GmbH este o companie cu sediul în Duisburg, Germania, şi are filiale în Africa de Sud, Canada, Chile, România, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii, fiind unul dintre cei mai importanţi jucători în industria energiei solare cu specializarea în proiecte fotovoltaice. Soventix oferă servicii complete de planificare, dezvoltare, finanțare, efectuare și gestionare de proiecte, precum și întreținerea și exploatarea propriilor instalații. La nivel mondial Soventix are acces la un portofoliu de proiecte de mai mult de un gigawatt , în diferite stadii de dezvoltare.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Vechea staţie de comprimare Sărmăşel, demolată de Romgaz

Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz SA a atribuit societăţii Proiect M Evoconstruct SRL Sărmăşag …

Share
Share