Dosarul Borboly, refăcut în martie? Administratie
  • admin
  • 0 comentarii
  • 131 Vizualizări

Dosarul Borboly, refăcut în martie?

Curtea de Apel Târgu-Mureş s-ar putea pronunţa în luna martie 2014 asupra cererii avocaţilor de retrimitere a dosarului la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru refacerea rechizitoriului, în cazul procesului de corupţie al preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, anunţă Agerpres.

Următorul termen, în 7 martie
Potrivit aceleiaşi surse, la termenul de joi, 30 ianuarie, magistratul Curţii de Apel Târgu-Mureş a solicitat o serie de clarificări din partea unor inculpaţi din dosar, care au fost de acord cu solicitarea avocatului Sergiu Bogdan, care îl reprezintă pe Borboly Csaba, de retrimitere a dosarului la DNA, şi a amânat o eventuală pronunţare pe acest subiect pentru termenul din 7 martie. “Până la acel termen, judecătorul cauzei a precizat că va putea să studieze probatoriul extrem de vast din acest dosar, iar până atunci cele trei părţi propuse a fi civilmente responsabile vor trebui să îşi precizeze punctul de vedere. Precizăm că la termenul anterior, avocatul lui Borboly Csaba a arătat că deşi acesta ar fi fost scos de sub urmărire penală în privinţa infracţiunii de fals în înscrisuri, aspectul respectiv apare frecvent în actul de trimitere în judecată”, scrie corespondentul Agerpres.
De asemenea, avocatul a cerut refacerea rechizitoriului întrucât ar fi “o contradicţie în termeni” şi că “neclaritatea” ar fi fost relevată chiar de către DNA, care a cuprins acest aspect inclusiv în comunicatele de presă. “Ei (Biroul de presă al DNA – n.r.) aşa au înţeles că Borboly ar fi fost trimis în judecată şi pentru instigare la falsificarea acelor înscrisuri. Or suntem într-o situaţie ciudată: dacă nici cei de la DNA, care sunt specialişti, nu şi-au dat seama, publicul oare cum ar putea înţelege şi cum ne-am putea face apărare pe o acuzaţie care este contradictorie în ceea ce priveşte soluţia? (Borboly – n.r.) Este nevinovat cu privire la falsuri, dar este vinovat în conţinutul rechizitoriului, este o contradicţie şi acesta este motivul pentru care aceste precizări trebuie făcute”, a susţinut Sergiu Bogdan, citat de Agerpres.

Acuzaţii grave
Potrivit unui comunicat de presa remis de DNA, Borboly Csaba a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi calificată, câte trei acte materiale, instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată şi calificată, trei acte materiale, două infracţiuni de fals intelectual şi denunţare calomnioasă. Alături de Borboly au mai fost deferiţi justiţiei alţi 12 inculpaţi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE