Share

Home / Recomadări zi de zi / Succes naţional pentru aplicaţia Samaritanus

Succes naţional pentru aplicaţia Samaritanus

Serviciul de Ambulanţă Samaritanus din Târgu-Mureş a anunţat joi, 30 ianuarie, că Şcoala Naţională de Aviaţie şi Centrul Naţional de Transplant şi s-au arătat interesate de preluarea aplicaţiei pentru sistemul de comunicare în timp real a unor situaţii de urgenţă, care poate să localizeze utilizatorul pe hartă în timp foarte scurt, anunţă Agerpres.

Gratuitate pentru serviciile de ambulanţă
Potrivit aceleiaşi surse, coordonatorul Serviciului de Ambulanţă Samaritanus din Târgu-Mureş, Zsigmond Varga, a declarat că în urma publicării în presă a disponibilităţii instituţiei de a furniza gratuit serviciilor de ambulanţă din ţară această aplicaţie, deja 143 de persoane fizice s-au arătat interesate, iar acestora li se alătură Centrul Naţional de Transplant şi Şcoala Naţională de Aviaţie. În urmă cu câteva zile, conducerea Samaritanus a făcut public faptul că victimele accidentului aviatic din Apuseni puteau fi localizate cu uşurinţă dacă ar fi folosit aplicaţia deţinută de acest serviciu de ambulanţă. „Aplicaţia este de anul trecut, nu de-acum, îmi pare rău că nu am putut lua legătura cu cei care se aflau în acea situaţie să le spunem să descarce această aplicaţie şi să transmită mesajul către noi. Aplicaţia se referă la un sistem de comunicare în timp real a unor situaţii de urgenţă, utilizat de orice persoană care transmite date medicale, boli cronice, alergii la medicamente, vârstă, sex şi localizare pe harta utilizatorului către un dispecerat. Tuturor serviciilor de ambulanţă din România îl dăm gratuit, personalizat pe numărul lor de telefon, ca acest mesaj să apară în zona lor de acţiune”, a afirmat Zsigmond Varga, citat de Agerpres.
Potrivit acestuia, aplicaţia se poate descărca pe telefoane inteligente, iar în cazul acţionării butonului de panică se transmite o alertă către dispeceratul Samaritanus, „sistemul fiind destul de exact pentru că foloseşte GPS şi GSM şi ajunge la 1,5 metri localizare”.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cum să ne comportăm vizavi de Coronavirus

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a publicat duminică, 23 februarie, un text intitulat ”Calm și fără …

Share
Share