Share

Home / Business / Jurnal economic

Jurnal economic

RATA ŞOMAJULUI A SCĂZUT

Comparaţia este între lunile noiembrie şi decembrie 2013

*Rata şomajului în formă ajustată sezonier a scăzut în decembrie cu 0,2 puncte procentuale faţă de noiembrie, la 7,1%, dar comparativ cu decembrie 2012 este mai mare cu 0,4 puncte, iar numărul şomerilor a ajuns la 719.000 de persoane.  “Pe sexe, rata şomajului pentru bărbaţi o depăşeşte cu 1,3 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 7,7% în cazul persoanelor de sex masculin şi 6,4% în cazul celor de sex feminin)”, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS). Şomerii sunt persoanele în vârstă de 15-74 ani care îndeplinesc simultan trei condiţii: nu au un loc de muncă, sunt disponibile să înceapă lucrul în următoarele două săptămâni, respectiv au căutat activ un loc de muncă în decursul ultimelor patru săptămâni.

 

CĂLĂTORIA CU AVIONUL, ÎN ATENŢIE

Parlamentul European vrea înfiinţarea Cerului Unic European

*Comisia pentru Turism şi Transport a Parlamentului European a aprobat, joi, proiectul de rezoluţie privind crearea Cerului Unic European. Iniţiativa are ca scop scăderea preţului biletelor de avion, a duratei zborurilor şi a consumului de combustibil, precum şi reducerea emisiilor de carbon. Uniunea Europeană a lansat iniţiativa ca urmare a aglomerării spaţiului aerian, cu 27.000 de zboruri zilnice pe întregul continent. În prezent, spaţiul aerian european este neunitar, cu 28 de sisteme de control al traficului aerian şi 60 de centre de trafic aerian, fapt ce-l face ineficient, ducând la costuri suplimentare de 5 miliarde de euro anual, suportate de pasageri. Prin crearea Spaţiului Unic European, UE îşi propune reducerea zborurilor cu escală şi a duratei curselor aeriene, scăderea consumului de combustibil şi a emisiilor de carbon. Proiectul de rezoluţie urmează să fie votat în plen, în cadrul sesiunii din martie.

Arial:J kr@�J �� e;font-weight:normal;mso-bidi-font-weight: bold’>Rac
Veți avea mari șanse de reusită in toate activitatile legate de camin, cu conditia sa va organizati bine timpul. Este recomandabil sa amanati deciziile importante in afaceri. Petreceti seara in familie. Incercati sa va relaxati!

 

Leu

Capacitatea creativă atinge o cota ridicata si ar fi bine sa o folositi pentru rezolvarea problemelor profesionale si de afaceri. Relatiile sentimentale pot fi foarte bune, daca va stapaniti tentatia de a-i face reprosuri persoanei iubite.

Fecioară

In prima parte a zilei veți fi cu capul in nori. Pana reusiti sa reveniti cu picioarele pe pamant, va sfatuim sa fiti prudent si sa nu va implicati in activitati importante. Aveti grija ce spuneti! Exista riscul sa jigniti o persoana mai in varsta din familie. Cu următoarele şase zodii ne întâlnim imediat!

 

 

Horoscop oferit de  www.eastrolog.ro

 http://youtu.be/Bcg6qCl5bTY

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Călătorie muzicală la MICROPOLIS, cu Oamenii Dimineții

Un eveniment în care filmul de artă este prezent, cum este cazul MICROPOLIS,  care a …

Share
Share