FOTO: Speak Floyd, la un nou concert de excepţie în “Jazz” Monden
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 205 Vizualizări

FOTO: Speak Floyd, la un nou concert de excepţie în “Jazz”

Speak Floyd, una dintre cele mai bune formaţii tribute Pink  Floyd de pe la noi, dacă nu chiar cea mai bună, şi-a făcut din nou simţită prezenţa în Târgu Mureş, joi, 30 ianuarie în tradiţionalul loc de întâlnire cu publiculul, Jazz & Blues Club. Pe scena clubului au urcat David Bryan (voce), Sandy Deac (clape, voce, chitară acustică/electrică), Kovacs Laszlo (chitară acustică/electrică), Razvan Rotiş (tobe şi percuţie), Kolumban Zoli (bass), Edi Raita (clape) şi Lazăr Rudi (saxofon)  care au adus cu ei minunata lume a muzicii Pink Floyd, publicul fiind binecuvântat cu compoziţii Waters/Gilmour,  una mai frumoasă şi mai minunat  interpretată de membrii trupei. Printre ei s-a numărat şi britanicul David Bryan, compatriot cu cei de la Pink Floyd.

“Mă bucur foarte mult că place la lume”

“Nici nu mai ştiu a câtea oară cântăm la Târgu Mureş dar de fiecare dată publicul a fost super ok. E un public foarte cald care cred că ne iubeşte. E drept că şi Speak Floyd e o trupă bună, cântă foarte bine, cântă foarte, foarte clar, şi mă bucur foarte mult că place la lume, vine la concerte, fapt ce ne face să ne simţim foarte bine. Cred că asta e cel mai impotant. Iniţial am venit în România cu un proiect pentru a ajuta copii cu dizabiliăţi şi copii din orfelinate. Am lucrat un an cu copii după care m-a văzut cineva la karaoke şi mi-a spus dacă vreau să cânt la modul mai serios, să câştig şi bani. Am spus de ce nu, şi mi-a oferit un job înOradea. Acolo am găsit o trupă, un manager, apoi au urmat concertele. Am ajuns să reprezint România la Eurovision în 2011, apoi la Vocea României în 2012. Cânt cu Speak Floyd cam de patru ani. În acest proiect  îm regăsesc oarecum conaţionalii, atât Pink Floyd cât şi mine suntem britanici. Încercăm să-i imităm, nu se pune problema să-i înlocuim, ei sunt unici, dar pentru o trupă românească suntem destul de buni pentru o trupă tribute Pink Floyd. Când am venit în România şi lucram cu copii, nu îmi trecea prin minte că voi ajunge să cânt,  mai ales muzică de Pink Floyd, chiar dacă era un vis de-al meu în copilărie să ajung să cant. Nu am fost la concertele celor de la Pink Floyd, eu nu am stat la Londra, am stat la Newcastle, care era ceva mai departe de capitala Angliei”, ne-a povestit David Bryan.

Piese una şi una

Concertul a fost unul axat în special pe piesele Pink Floyd de pe “Wish You were here”, “Dark Side Of The Moon” şi desigur “The Wall” publicul cântând alături de cei din trupă piese percum Mother, Run Like Hell, Confortably Numb, Hey You, High Hopes,  Have A Cigar, Us And Them, Wish You Were Here, Shine On You Crazy Diamond. Au fost două ore de muzică adevărată, cu  muzicieni care şi-au respectat şi de această dată menirea, de a cânta din suflet pentru suflet prin intermediul muzicii celor de la Pink Floyd.

“Suntem obsedaţi de Pink Floyd”

“Este inutil să spun că mulţi dintre noi suntem obsedaţi de Pink Floyd şi ne-am dorit foarte mult să facem un asemenea proiect. Ne lipsea curajul care până la urmă l-am găsit, şi trupa a luat fiinţă în 2010. Este destul de greu de a alambica un asemenea proiect, este foarte multă muncă, practic trebuie să-ţi demontezi zeii tăi.  Până la urmă i-am demontat, am găsit părţile componente şi încercăm să le reasamblăm cum putem. Lucrăm şi la piese din  perioada de început a trupei Pink Floyd cum e „Set The Controls for The Heart of The sun”, la piese de pe albumul “Animals” şi încă două piese de pe albumul “The Wall”. Cred că ar trebui să insistăm mult mai mult pe “The Wall”. Este un album foarte greu care necesită foarte multă muncă şi cred că acolo ar trebui să insistăm mai mult. Noi ne-am focusat foarte mult pe “The Dark Side of the Moon” . Este un disc care nouă ne place foarte mult dar care cred că este un pic prea departe de ceea ce înţeleg oamenii din muzica Pink Floyd. Marea majoritate sunt axaţi în principal pe “The Wall”. Poate cândva ar trebui să facem un concert doar “The Wall”, sau chestii tematice”, a spus Sandy Deac.

Foto : Alin Zaharie

[zizigallery id=1081]

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE