Home / Sport / Memorialul „Sorin Ţerbea”, la prima ediţie. FOTO

Memorialul „Sorin Ţerbea”, la prima ediţie. FOTO

Distribuie

În ziua în care ar fi împlinit 50 de ani, duminică, 2 februarie s-a încheiat prima ediţie a Memorialului „Sorin Ţerbea” la volei. Competiţia a fost organizată în sala Clubului Sportiv Universitar din Târgu-Mureş, de către Asociaţia Judeţeană de Volei Mureş şi cluburile CSU şi CS Torpi MS Târgu-Mureş, pentru categoria Speranţe, băieţi. Alături de echipa gazdă, antrenată de Adi Paşca, au fost invitate formaţiile CS Ocna Mureş, CSŞ Blaj şi CSM Câmpia Turzii. Cele patru s-au întrecut în sistem turneu, în zilele de sâmbătă şi duminică. După disputarea celor şase partide, toate formaţiile au fost răsplătite cu cupe şi medalii, în cadrul unei festivităţi la care au participat şi câţiva dintre foştii colegi cu care juca volei în tinereţe regretatul Sorin Ţerbea. Printre aceştia s-au aflat medaliatul la Jocurile Olimpice de la Moscova ‘80, Nicolae Pop, Vasile Măşcăşan, sau Sorin Moldovan, care în prezent este preşedintele clubului Torpi. Toţi au primit câte o plachetă special dedicată evenimentului.

Important este să participi

Mai puţin importante rezultatele, pe primul loc a fost echipa din Blaj, o formaţie deja experimentată. A doua s-a clasat echipa din Ocna Mureş, iar podiumul a fost completat de CSM Câmpia Turzii. Ultimul loc a fost ocupat de gazde, cu o echipă compusă în majoritate din copii aflaţi încă la categoria inferioară, Minivolei, echipă alcătuită de mai puţin de un an. Faţă de celelalte competitoare erau evident inferiori şi ca talie, dar micuţii au lăsat o bună impresie asistenţei, prin elanul şi ardoarea cu care au luptat, chiar dacă mai au mult până să ofere atacuri sau blocaje la fileu. ”Deocamdată nu ne putem compara cu echipe care activează de patru sau cinci ani, pe când ai noştri abia acum au simţit atmosfera unui turneu. Voleiul se învaţă în timp, dar sunt mulţumit de felul în care s-au mişcat pe teren”, a declarat antrenorul Adi Paşca. Componeţa echipei a fost următoarea: Tudor Trifu, Darius Pop, Silviu Florea, Andrei Puşcaş, Toth Fábián, Claudiu Mureşan, Gabriel Budai, Vajda Loránd, Andrei Obreja. În ultimul joc, mureşenii au întâlnit echipa din Câmpia Turzii, cu o talie net superioară. Chiar dacă a cedat cele trei seturi, la 19, 20 şi din nou 19, echipa Torpi a reuşit să se apropie deseori de adversara sa, fiind răsplătiţi cu aplauze de încurajare. Cele patru formaţii alcătuiesc şi grupa E a actualei ediţii a campionatului, care a disputat două turnee. Echipa mureşeană a arătat o evidentă creştere faţă de rezultatele din primele întâlniri.

[zizigallery id=1083]

 

De asemenea, verificati

FOTO: Noi imagini cu șantierul de la Patinoarul artificial din Târgu Mureș

Distribuie Thomas Moldovan, vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Sport (ANS), a verificat vineri, 12 aprilie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.