Combaterea infracţionalităţii, un subiect prioritar la Luduş Administratie
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 73 Vizualizări

Combaterea infracţionalităţii, un subiect prioritar la Luduş

Şedinţa ordinară a Consiuliului Local Luduş de joi, 30 ianuarie, a avut ca punct principal aprobarea bugetului pentru anul 2014. Primele 18 puncte din ordinea de zi au trecut fără niciun fel de probleme de votul consilierilor. Evident, documentaţia a fost studiată în prelabil de fiecare, astfel încât trecerea la vot a devenit o formalitate.

Şedinţa a debutat însă cu o invitaţie la o inedită expoziţie zonală de porumbei, păsări şi animale mici, venită din partea lui Teodor Sebastian Avram. Aceasta va fi organizată în sala de sport a Şcolii Generale nr. 1, duminică, 16 februarie. Totodată, acesta a solicitat consilierilor luduşeni sprijin pentru dezvoltarea asociaţiei zonale a crescătorilor.

Infracţionalitatea, un punct sensibil

Majoritatea punctelor expuse în ordinea de zi a lucrărilor au trecut apoi cu unanimitate de voturi. Rapoartele referitoare la activitatea comisiilor, a compartimentelor sau proiectele privind reînoirea unor contracte de concesionare, sau solicitările de sprijin pentru persoane cu dizabilităţi, cazuri sociale şi altele prezentate la Secretariat au fost complete şi întemeiate.

Singurul punct care a necesitat o dezbatere mai amănunţită a fost acela a Planului de Ordine şi Siguranţă Publică al oraşului Luduş. În această privinţă, consilierul UDMR Enyedi Mihai a solicitat o mai bună colaborare cu Poliţia Locală şi cu Jandarmeria pentru a acţiona împotriva celor care comit acte de vandalism în şcoli, după încheierea cursurilor, când şcolile nu au personal propriu de pază. „Sunt indivizi care escaladează gardul şi, deşi avem sistem de supraveghere, nu avem cum să luăm măsuri împotriva lor. Noi sesizăm , dar nu putem interveni, nu avem oameni pentru asta. Cred că Jandarmeria, cărora le oferim sala de sport fără taxă pentru antrenamente ne-ar putea oferi puţin sprijin, am putea colabora mai bine”, a spus Enyedi.

Prezent la şedinţă în calitate de consilier local, şeful Poliţiei Locale, Cornel Boitoş, a promis că va interveni în această direcţie. „Nu am primit nicio sesizare, dar vom lua măsuri ca patrula noastră să fie direcţionată în zona şcolii în orele în care nu este activitate”, a promis Cornel Boitoş.

La solicitarea consilierilor, acesta a prezentat şi situaţia infracţiunilor comise în ultima perioadă, apecificând faptul că în ultimul an au crescut numărul contravenienţilor, dar s-au rărit infracţiunile.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE