FOTO: Distracţie şi în a doua zi la Balul Însuraţilor Eveniment
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 201 Vizualizări

FOTO: Distracţie şi în a doua zi la Balul Însuraţilor

După ce în prima seară cei prezenţi la Balul Însuraţilor au petrecut până spre dimineaţă, duminică, 2 februarie, a venit rândul altor oaspeţi să treacă pragul sărbătorii organizată şi găzduită de familia deputatului Vasile Gliga.

Surprize pentru oaspeţii balului

Începând cu ora 14.00, oaspeţii şi-au făcut simţită prezenţa în sala de festivităţi a firmelor Gliga fiind întâmpinaţi de gazde cu pâine şi sare. „Mă bucur că am deschis oficial a doua zi a Balului Însuraţilor, mesele sunt pline de bucate pentru mii de oaspeţi. Avem şi în această a doua zi surprize pentru oaspeţii balului. Cum a fost şi în prima zi, lumea s-a distrat la fel cum sper să o facă şi în această a doua zi. Le spun bine au venit şi le doresc distracţie plăcută”, a precizat gazda balului, deputatul Vasile Gliga.

“Toţi sunteţi actorii acestei petreceri”

Până să înceapă cântecul şi jocul popular, oaspeţii au fost întâmpinaţi de către “starostele” petrecerii, Ilie Frandăş, care a mulţumit celor care fac posbil ca de şapte ani, Balul Însuraţilor la Reghin să-şi scrie o frumoasă poveste la fiecare început de februarie. „De şapte ani ne întâlnim sub acest semn rostit de Liviu Rebreanu în Aula Academiei Române, care spunea că „Tradiţia este cea mai de preţ merinde sufletească”. Mulţumim frumos gazdelor care ne-au găzduit şapte ani în această casă frumoasă, la fereşti cu flori domneşti, la ţâţăna de lauşăcu rădăcină de rujă, pe podele floricele, să putem juca pe ele. Şi cum Doamne n-om juca, dacă-i bună podeaua, că podeaua-i de lemn de brad, numa bună de jucat, că pe margini cu molid, numa bună de-nvârtit . Am văzut cum v-aţi învârtit aici vreme de şapte ani, şi cum aşteptăm să vă învârtiţi şi astăzi. Aici nu sunteţi doar spectatori, toţi sunteţi actorii acestei petreceri. Întotdeauna ne place să petrecem împreună lucru care s-a dovedit în anii care au trecut când gazdele au fost receptive la tot ce-i nou şi au invitat la bal oameni de onoare ai ţării, cum avem şi în această a doua zi de bal”, a precizat Ilie Frandăş.

Cântec, joc şi voie bună

Muzica şi  dansul popular au fost din nou la înălţime, întreţinută atât de invitaţii speciali precum şi de artiştii populari locali. Au încântat atmosfera în a doua zi a balului soliştii Marius Ciprian Pop, alături de rapsozi populari din zona Reghinului printre care Vasile Crişan. La fel ca în prima seară, au ridicat la joc mesenii soliştii Ana Ilca Mureşan, Maria Butaciu şi Benone Sinulescu.

[zizigallery id=1087]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE