Obiectivul lui Cristian Moldovan: Parc Industrial la Luduş Administratie
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 169 Vizualizări

Obiectivul lui Cristian Moldovan: Parc Industrial la Luduş

Anul 2014 a avut un început favorabil din punctul de vedere al conducerii administrative a oraşului Luduş. După votarea bugetului, primarul Cristian Moldovan s-a declarat mulţumit şi decis să continue proiectele demarate recent şi să pună în practică alte proiecte considerate de mare importanţă pentru locuitorii oraşului.

Reporter: Care sunt concluziile după una dintre cele mai importante şedinţe ale Consiliului Local din acest an?

Cristian Moldovan: Şedinţa a decurs aşa cum mă aşteptam, cu subiectul aprobării bugetului pe anul 2014 ca cel mai discutat punct al Ordinii de zi. Am apreciat intervenţiile consilierilor, care şi-au exprimat punctele de vedere. Cred că aceştia s-au lămurit în mare parte vis a vis de problemele care le-au ridicat la fiecare punct. Deşi consilierii opoziţiei s-au abţinut, bugetul a trecut şi sunt mulţumit că am trecut peste acest pas şi ne vom putea vedea în continuare de lucru.

Rep.: Care consideraţi că sunt cei mai importanţi paşi?

C.M.: Avem mai multe proiecte de mare importanţă demarate care vor fi finalizate în acest an, sau în anul viitor. Cel mai important este proiectul pentru care s-a şi alocat cea mai mare sumă, acela a apei, definitivarea alimentării cu apă a oraşului, a canalizării, construcţia unei staţii de epurare şi reabilitarea uzinei de apă. Avem din fericire aceşti bani, cofinanţarea noastră fiind de 800.000 lei, deoarece este un proiect european şi sunt foarte bucuros că putem să-l finalizăm. Acest proiect este o investiţie foarte importantă pentru Luduş, fiind vorba despre o valoare de zece miloane de euro. Vom avea 19 kilometri de reţele de canalizare şi nouă de conducte pentru alimentare. Proiectul staţiei de epurare a fost demarat săptămâna trecută şi în luna martie vom începe şi lucrările pentru executarea reţelelor. Preconizăm să-l finalizăm în anul 2015. Al doilea este cel al locuinţelor ANL.

Rep.: Aveţi şi nemulţumiri referitoare la suma alocată?

C.M.: Nemulţumiri avem permanent. Când ai proiecte mari, banii nu sunt niciodată suficienţi. Pot spune că bugetul este aproximativ egal cu cel de anul trecut, doar că cele două mari proiecte care trebuiesc finanţate necesită mulţi bani. Sunt 400.000 lei alocaţi pentru branşamentele celor trei blocuri ANL, de care vor beneficia aproape 50 de familii tinere din oraşul nostru. La acestea s-a făcut săptămâna trecută recepţia şi am cerut deja avizările la Electrica şi E-On.

Rep.: Care ar fi următorii paşi mari?

C.M.: O altă investiţie majoră este cea de 150.000 lei, care prevede construirea unui nou corp grădiniţei din centru, pentru a închide corpul aceleiaşi grădiniţe de pe starda Primăverii, unde suntem în chirie şi plătim o sumă substanţială, pe lângă condiţiile improprii. Clădirea aparţine unei firme din Bucureşti, care a câştigat imobilul în urma unui proces şi sperăm ca odată cu definitivarea noii clădiri să renunţăm la cea veche şi să recuperăm în trei ani investiţia.

Rep.: S-a accentuat problema locurilor de muncă.

C.M.: A fost un punct accentuat pe bună dreptate. Este cea mai mare problemă a oraşului şi, aşa cum am specificat în şedinţă, suntem în faza de a câştiga un teren de aproximativ 5 hectare, pe care putem iniţia construirea unui parc industrial, pe care-l putem dezvolta pe parcurs. Suprafaţa este minimă pentru a putea demara proiectul, dar ne vom putea extinde chiar la 30 de hectare. Este vorba despre domeniul privat şi chiar de colaborare cu localităţile limitrofe. Este un proiect pe termen lung, care nu se putea pune în discuţie în acest moment.

Rep.: Care ar fi concluziile după ce ştiţi pe ce vă puteţi baza?

C.M.: În primul rând, trebuie să ne punem pe treabă şi să ne-o facem cât mai bine, pentru ca la sfârşitul anului să putem prezenta un bilanţ de care să fim mândri. Comisiile şi-au făcut datoria şi bugetul a fost drămuit cu responsabilitate. Vom încerca să rezolvăm cât mai multe probleme şi să oferim totodată luduşenilor şi momente de relaxare şi destindere. Avem un program foarte bogat de activităţi pentru toate categoriile pe parcursul anului şi ne punem speranţa că vom avea un an la finalul căruia să avem ce arăta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE